Hlavní obsah

Miami dělí od finále NBA už jen jedno vítězství

MIAMI

Basketbalisty Miami dělí už jen jedno vítězství od postupu do finále NBA. Ve čtvrtém utkání o titul ve Východní konferenci vyhráli v pondělí ve své hale nad obhájcem konferenční trofeje z posledních dvou ročníků Detroitem 89:78 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 3:1.

Článek

Pátý zápas je na programu ve středu v Detroitu a Pistons se pokusí napodobit loňské play off, v němž finálovou sérii konference s Miami dokázali otočit. Miami se ovšem tentokrát může spolehnout na zdravé Dwyana Wadea a Shaquilla O'Neala. "Ještě nemůžeme lítat v oblacích. Zatím jsme práci nedokončili," varoval O'Neal před předčasným uspokojením.

Obrovitý pivot přispěl k pondělnímu vítězství 21 body a devíti doskoky, hlavním tahounem týmu byl ale Wade, jenž dal 12 ze svých 31 bodů v poslední čtvrtině. Na spoluhráče pak v závěru dělal rozpustilá vítězná gesta. "Jsem prostě dítě. Mám v sobě malého kluka, který miluje hrát basketbal a dostal k tomu příležitost na té nejvyšší úrovni," řekl Wade po zápase. "Cítím se jako dítě v cukrárně," dodal.

Miami nahrává statistika

Historické statistiky nahrávají před pátým zápasem Miami. Mužstva, která v posledním kole před finále NBA vedla 3:1 na zápasy, ve 40 případech z 43 postoupila. Detroit se ale nevzdává, při posledních čtyřech startech v play off dokázal pětkrát zvrátit stav série z 1:2 nebo 2:3.

"Jsme bojovníci," řekl Chauncey Billups. "Už jsme 1:3 prohrávali, i když nikdy s tak silným týmem, jako má teď Miami. A oni hrají vážně skvěle, to se musí uznat. Jejich hvězdy hrají přímo fenomenálně a ostatní jim zdatně sekundují," dodal obdivně na adresu soupeře.

Finále Východní konference, 4. zápas:
Miami - Detroit 89:78 (stav série 3:1).

Reklama

Související témata: