Hlavní obsah

Neskutečná drzost! Norský střelec vymyslel fantastický gól

Oslo

Ta situace nenabízí moc alternativ. Ale norský střelec vymyslel a předvedl něco neskutečného. Z házenkářské sedmičky udělal kousek, jaký ještě nikdo při zápase nepředvedl. Alespoň o tom, není nic známo. Málokdo by na takový úlet třeba jen pomyslel.

Espen Smeplass - nevídaný gól při házené v Norsku.

 
Článek

Gól se saltem v Norsku v roce 2014 - Espen Smeplass

Herkules je obyčejný norský druholigový klub. Nijak mimořádně ho neozvláštňuje ani fakt, že mu patří sestupová příčka.. Má však ve svém kádru neskutečného drzouna, chcete-li novátora. Osmnáctiletý Espen Smeplass předvedl kousek, který letí internetový světem. V utkání jeho týmu s Nötteröy se opakovaně stavěl k provedení sedmičky. Při jednom z pokusů vytasil překvapivý prvek - střelu se saltem vzad.

Vsadil na to, že gólmana ohromí, pro střelce je to ale tvrdý oříšek. „Zkoušel jsem to asi dva měsíce, ale ne moc. Není to jednoduché, moc se mi to nedařilo," potvrzuje, že je nesnadné se z těžké pozice trefit. Přesto se odhodlal... „Byl jsem docela nervózní," přiznává pro norská média.

Je to ovšem vskutku mimořádně překvapivý moment. Ani zpomalený záběr neukazuje přesně chvíli, kdy balón opouští střelcovu ruku. „To je nový level, skoro cirkusový čin," netají obdiv expert televize TV 2 Harald Bredeli. Snad jediným problémem je, že pravidla hovoří o tom, že střelec při hodu má být alespoň jednou nohou v kontaktu se zemí...

Mladý házenkář už v minulosti naznačoval, že od něj lze čekat nevyzpytatelné kousky. V roce 2014 klučina také skóroval při saltu. Ale vpřed a ze hry. „Při sedmičce je to těžší, není tolik prostoru a možností jako při protiútoku," srovnává střelec-novátor, jehož aktuální paráda týmu zase až tolik nepomohla. Soupeř vyhrál 29:24, ale do dějin se tenhle zápas zapsal kvůli něčemu úplně jinému.

Reklama