Hlavní obsah

Volejbalistky postoupily na mistrovství Evropy

České volejbalistky postoupily na mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Belgii a v Lucembursku. V cobotním kvalifikačním zápasu v Opavě porazily Maďarsko 3:0 a nedělní závěrečný duel s Ukrajinou je už nemůže o první pozici v tabulce skupiny B připravit.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

Na minulém šampionátu v loňském roce české reprezentantky chyběly, nová trenérka Táňa Krempaská je ale dokázala na kvalifikaci výtečně připravit. Tým na úvodním turnaji v Szombathely neztratil ani set a na tuto bilanci navázal i v Opavě.

Po páteční hladké výhře nad Rakouskem dnes neměly domácí reprezentantky potíže ani s Maďarskem. Jen v druhé sadě se jim soupeřky dokázaly ve skóre víc přiblížit, když čtyřbodovou šňůrou snížily na 16:17, ale v koncovce pak už český výběr potrápit nedokázaly. Už samy dva vyhrané sety přitom volejbalistkám zajistily postup, ale na tempu jim neubraly: poslední dějství skončilo opět jednoznačným výsledkem.

Krempaská byla spokojená s výkonem všech hráček, které na dvorec poslala. "Holky chtěly vyhrát 3:0, a ať tam byl kdokoli, zahrál dobře. Stále se samozřejmě najdou nějaké chyby, třeba s přihrávkou to nebylo dokonalé, ale důležité bylo, že hrály srdcem," řekla v rozhovoru pro Českou televizi.

Markétu Tomanovou potěšilo, že si tým zajistil postup už dnes. "Zítra můžeme hrát v klidu a pro diváky," prohlásila. "Už jsme prožili těžší zápasy než ten dnešní. Ale chceme tady vyhrát každý set, tedy i zítra s Ukrajinou," dodal asistent Tomáš Kulhánek.

ČR - Maďarsko 3:0 (13, 20, 12)
Rozhodčí: Medici (San Marino), Vaško (SR). Čas: 68 min. Diváci: 650.
Sestava ČR: Šimánková, Matuszková, Spalová, Božková, Horká, Šenková, libero Tomanová - Plchotová, Sieglová, Franková, Jamborová, Kučerová.

Reklama