Hlavní obsah

Medaile je cenná. Popereme se o bronz, vyhlíží trenér Lovosic Berka závěr sezóny

Před dvěma lety se házenkář Milan Berka radoval ze stříbrné medaile v extralize ještě jako hráč Lovosic. A momentálně bojuje se stejným týmem v sérii o třetí místo, ale už v roli hlavního trenéra. „Vždycky je lepší bronz než čtvrté místo. A když je šance na medailové umístění, tak se musíme o ni poprat,“ říká Milan Berka v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Trenér Lovosic Milan Berka.

Článek

Vzpomenete si na skvělé lovosické tažení v extralize v roce 2015?

Získali jsme druhé místo za Plzní, takže se na to nedá zapomenout (úsměv). Ale samotné boje v závěru sezóny se mě už tolik netýkaly. Prakticky jsem končil při finále Českého poháru, pak jsem šel na operaci. Byl jsem ale dál součástí družstva jako fyzioterapeut a play off jsme si užívali. Kluci to odmakali. Začínali jsme v sériích venku, ale přešli jsme přes pražskou Duklu i Brno až do finále proti pozdějšímu mistru z Plzně.

Zůstaňme u současnosti. Právě Plzeň vyřadila Lovosice v semifinále. Mrzí vás, že jste narazili na vítěze základní části?

Dostali jsme se do situace, že jsme opustili první dvě příčky tabulky kvůli nepovedenému závěru jarní poloviny. A někdo musel jít na favorita z Plzně, který byl prostě lepší.

Série Lovosic o bronz se Zubřím začne až 13. května. Jak ladíte formu na souboje o třetí místo?

Během reprezentační přestávky kluci se zdravotními šrámy rehabilitují, ostatní regenerují. A chystáme se na poslední dva nebo tři víkendy, které rozhodnou o umístění.

Co pro klub znamená účast lovosických opor Landy a Motla v reprezentaci?

Je to reklama pro Lovosice, ale i ocenění práce samotných hráčů. Přeji jim, ať jsou zdraví a aby národní tým zvládl kvalifikaci a dostal se na mistrovství Evropy. Jirka Motl je v pořádku, Honza Landa se vrací do plného zatížení po zranění. Uvidíme, jestli ho trenéři reprezentace budou v zápasech potřebovat, nebo ne.

Jak posuzujete šance v bojích se Zubřím?

Soupeř skončil po základní části nahoře, byl druhý, a pro nás je každý protivník z předních příček těžkým soustem. Zubří začíná dvakrát doma. Musíme se pokusit tam vyhrát. Chceme se prosadit týmovým výkonem a herní agresivitou. Vždycky je lepší být třetí než čtvrtý. Kdybychom uspěli, mohli bychom sezónu oznámkovat pozitivně.

Reklama

Související témata: