Hlavní obsah

Paráda! Knedlíková vyhrála s Györem jako první Češka Ligu mistryň

Budapešť

Jana Knedlíková vyhrála jako první česká házenkářka Ligu mistryň. K finálové výhře Györu nad Vardarem 31:30 po prodl. přispěla dvěma góly.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Jana Knedlíková (vlevo) proměňuje jednu ze svých šancí.

Článek

Jana Knedlíková vyhrála jako první česká házenkářka Ligu mistryň. V dresu Györu se na finálové výhře nad Vardarem Skopje 31:30 po prodloužení podílela dvěma brankami. Maďarský tým dosáhl na trofej před domácími fanoušky v Budapešti a slaví ji potřetí v historii.

Sedmadvacetiletá opora české reprezentace Knedlíková už loni byla blízko nejcennějšího titulu v klubových soutěžích. Györ ale před rokem finále s Bukureští prohrál po sedmimetrových hodech.

Tentokrát ve Final Four maďarský tým nejprve v sobotním semifinále přehrál Budučnost Podgorica 26:20, tentokrát bez gólového přispění Knedlíkové, a dnes zvládl drama s Vardarem. Po 60 minutách byl stav nerozhodný 26:26, v prodloužení dala Knedlíková třicátou branku Györu.

Předchozí dvě trofeje v Lize mistryň maďarský tým získal v letech 2013 a 2014.

Finálový turnaj Ligy mistryň v házené v Budapešti
Finále:
Györ - Vardar Skopje 31:30 po prodl. (15:12, 26:26) - za Györ Knedlíková 2 góly.
O 3. místo:
CSM Bukurešť - Budučnost Podgorica 26:20 (13:12).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články