Hlavní obsah

Házenkářky Veselí nad Moravou sestupují z interligy

Písek

Házenkářky Veselí nad Moravou sestupují z interligy. Rozhodla o tom jejich prohra 23:28 v Písku, po které mají na posledním místě tabulky skupiny o udržení tříbodovou ztrátu. Tu už trojnásobné mistryně republiky v závěrečném utkání proti Zlínu nemohou smazat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Házenkářky Veselí nad Moravou sice získaly v minulosti tři tituly, nyní ale sestupují z interligy (ilustrační foto)

Článek

Písek přitom v základní části česko-slovenské soutěže získal jen šest bodů, zatímco oba jeho konkurenti o 13 víc. Ve skupině o udržení ale dokázaly Jihočešky nad Veselím v obou zápasech zvítězit a mezi elitou se zachránily. "Já jsem nadšený, jak holky zvládly ty zápasy v play out, před týmem musím jen smeknout. V posledních dvou měsících jsme konečně byli zdraví," radoval se trenér Písku Vladislav Jordák.

"Zápas pro nás začal dobře, ale pak se to zlomilo úplně dětskými chybami, kdy jsme soupeři přímo namazali do trháku. Nám se povedl závěr základní části, ale v domácím utkání s Pískem pak přišel zlom, kde jsme mysleli, že vyhrajeme nějakou setrvačností. Prostě jsme to nezvládli," posteskl si vedoucí týmu Veselí Ivo Sádlo.

První ligu vyhrály házenkářky Hodonína. Vedení klubu nyní jedná s partnery o navýšení rozpočtu, aby Hodonín v příští sezoně mohl hrát interligu. "Přihlášku musíme poslat do konce května. Pokud rozpočet nenavýšíme, tak do interligy nepůjdeme. Nechceme hazardovat," uvedl na webu chf.cz šéf klubu Radek Bičan.

Reklama

Související témata: