Hlavní obsah

Plzeňští házenkáři deklasovali Duklu 34:19 a vyrovnali finále

Aktualizováno

Plzeňští házenkáři vyrovnali ve finále extraligy na 1:1. Po sobotní domácí prohře s Duklou v neděli obhájci mistrovského titulu zvítězili nad pražským soupeřem jednoznačně 34:19. Třetí zápas se hraje v pátek v hlavním městě, čtvrtý je na programu rovněž v Praze o den později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Házenkář Dukly Praha Jakub Kastner zakončuje akci (ilustrační foto)

Článek

Ve vyrovnaném sobotním utkání přišla Plzeň po výsledku 22:24 o domácí neporazitelnost v sezoně, dnes si ale připravila rezolutní odpověď. Zvýšila tlak spojek, soupeře překvapila novými taktickými variantami při přesilových hrách a v brance se mohla spolehnout na výtečně chytajícího Jana Štochla.

Už ve 12. minutě vedli Západočeši o pět gólů, v poločase měli k dobru devět branek. Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, i když domácí kouč Martin Šetlík v závěru poslal na hřiště náhradníky. Opory už na konci zápasu šetřila i Dukla.

"O včerejším zápase jsme si důrazně promluvili a výrazně dnes zvýšili agresivitu v obraně, z čehož jsme těžili. Do Prahy jsme chtěli jet za stavu 2:0, teď je to 1:1. Série to bude náročná," řekl Šetlík na svazovém webu.

Obranu Pražanů zaměstnával především Michal Tonar, který se v úvodním finále prosadil jen dvakrát, ale tentokrát měl už v poločase na kontě šest zásahů. Nakonec skóroval osmkrát, sedm branek Plzně přidal David Poloz. V pražském týmu proměnil sedm sedmiček Milan Kotrč, celkem dal devět gólů, ale další střelci Dukly už nedosáhli ani na tři.

Plzeňští házenkáři usilují o čtvrtý titul za sebou. Hráči Dukly čekají na extraligové zlato od roku 2011, dosud nastřádali 28 federálních a tři české mistrovské tituly.

K bronzovým medailím mají blíže házenkáři Zubří, kteří v sérii o třetí místo vedou nad Lovosicemi 2:0. Také druhý domácí zápas vyhráli jasně 33:24.

Finále play off extraligy házenkářů - 2. zápas
Plzeň - Dukla Praha 34:19 (18:9)
Nejvíce branek: M. Tonar 8/2, Poloz 7, M. Škvařil 4 - Kotrč 9/7, Kastner a Mubenzem po 2. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 3/2 - 8/7. Vyloučení: 4:7. Diváci: 1340. Stav série: 1:1.
O 3. místo - 2. zápas:
Zubří - Lovosice 33:24 (17:10).
Stav série 2:0.

Reklama

Související témata: