Hlavní obsah

Sedm českých klubů půjde do basketbalových pohárů

PRAHA

V evropských basketbalových pohárech budou v příští sezóně startovat čtyři české mužské týmy a tři ženské kluby. Muži Nymburka zasáhnou do Evropského poháru FIBA, basketbalistky Gambrinusu Sika Brno budou obhajovat prvenství v Evropské lize, nejvyšší klubovou soutěž si zahraje i USK Praha. Losování pohárů se uskuteční 5. a 6. srpna v Mnichově.

Článek

Zbývající tři české mužské týmy Mlékárna Kunín, BK Prostějov a A PLUS ŽS Brno budou hrát druhou nejvyšší soutěž pořádanou FIBA Evropský pohár Challenge. Basketbalistky Kary Trutnov se představí v Evropském poháru.

V Evropském poháru mužů, kde se objeví 32 účastníků, bude mít nejpočetnější zastoupení Rusko se čtyřmi kluby. Tři celky v této soutěži budou mít Francie a Ukrajina.

V Evropské lize žen vládne početně Rusko a Francie se třemi kluby. Ruské barvy bude hájit Samara, Jekatěrinburg, který povede český trenér Milan Veverka, a Spartak Moskevská oblast. Navzdory zákulisním tlakům už se do elitní soutěže nevešel čtvrtý ruský účastník Dynamo Moskva, který bude hrát Evropský pohár. Francie bude zastoupena celky Bourges, Valenciennes a Mondeville.

Poprvé bude chybět v Evropské lize slovenský zástupce. Dvojnásobné vítězky z Ružomberka budou hrát společně s K CERO Košice Evropský pohár.

Reklama

Související témata: