Hlavní obsah

Přál bych si soupeře z Maďarska, říká ústecký trenér Pištěcký před novou sezónou

Ústí nad Labem

S řadou novinek vstoupí do příští sezóny basketbalisté BK Ústí nad Labem. Osmý celek minulého ročníku Kooperativa NBL se přihlásil i do evropské pohárové soutěže, přičemž zcela obměnil složení zahraničních hráčů ve svém kádru. Především start na mezinárodním poli bude pro klub nevšední záležitostí. „Chceme hlavně sbírat zkušenosti,“ říká trenér Antonín Pištěcký v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Právo

Trenér Antonín Pištěcký

Článek

Co vás vedlo k nadcházejícímu účinkování v Adria Alpen Cupu?

Možnost konfrontace se zahraničními soupeři. Těšíme se na ni. Současně předpokládáme, že dostaneme do Ústí k soutěžním zápasům kvalitnější týmy, než je náš celek. Oficiální losování proběhne 5. září a od našeho generálního manažera Tomáše Hrubého mám informace, že se bude hrát v šestičlenných skupinách.

Zvládnete kombinovat domácí soutěž s evropským klubovým pohárem?

Po organizační stránce problém mít nebudeme. Loni ve stejné mezinárodní soutěži působil BK Děčín, který se přihlásil i letos. Chceme v sezóně odehrát víc zápasů než jen v lize, kde byl na programu třeba jen jeden duel týdně a někdy se hrálo i po čtrnáctidenní přestávce. Právě volné termíny hodláme vyplnit mezinárodní akcí.

Máte nějakého vysněného soupeře?

Rád bych se s ústeckým basketbalem podíval do Maďarska, odkud pochází moje manželka.

Jak jde dohromady česko-maďarské manželství?

Myslíte jazykovou bariéru? Ze začátku jsme mluvili anglicky, ale manželka začala pracovat v Děčíně a naučila se česky. Nyní spolu komunikujeme v češtině. Kvůli tchyni s tchánem a některým starším lidem z její maďarské rodiny se učím maďarsky. Ale je to jen v řádu procent vůči manželce a její češtině, kterou umí výborně.

Zůstaňme u basketbalu. Jaké jsou největší změny v ústeckém kádru?

Pavel Bosák, který v Ústí působil po příchodu z Děčína rok a půl, přestoupil do Chomutova, hrajícího nižší soutěž. Vyslyšel nabídku od trenéra a svého bývalého spoluhráče Pavla Staňka. Co vím, tak Cory Abercrombie získal po odchodu z Ústí velice dobré angažmá ve Francii. Na přelomu srpna a září přivítáme pět zámořských posil, z toho tři Američany a dva Kanaďany. Smlouvy jsou podepsané, letenky zařízené. A měli by se připojit k týmu pro společnou přípravu.

Reklama