Hlavní obsah

Kolocová se poprvé dočkala skalpu bývalé parťačky. Krásná třešnička na dortu, usmívala se

Praha
Aktualizováno

Na pátý pokus vítězství v prestižním souboji. Od bouřlivého rozchodu elitních plážových volejbalistek Slukové s Kolocovou před dvěma lety, který dodnes nechává u obou hráček trochu pachutě, je každý jejich vzájemný duel po boku nových partnerek ostře sledován. Dosud měly vždy navrch Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou, až při nedělním finále českého šampionátu na pražské Gutovce uspěly Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou.

Foto: Sport.cz

Kristýna Hoidarová Kolocová (vlevo) s Michalou Kvapilovou

Článek

„Pro nás je to krásná třešnička na dortu, kterým je pro nás hodně povedená sezóna," řekla Hoidarová Kolocová po vítězství ve dvou setech. „Myslím, že klíčem byl náš lepší příjem, pár výměn se podařilo i správně zariskovat v útoku," doplnila.

Spoluhráčka Kvapilová mluvila o velké motivaci. „Celou dobu jsme byla v laufu, pekelně soustředěná a teď si snad zasloužíme dovolenou," usmála se. „Chtěly jsme moc vyhrát, ale říkala jsem, že když to nevyjde, tak se svět nezboří," doplnila ji Hoidarová Kolocová po obhajobě titulu.

Pár Nausch Sluková, Hermannová se loni na domácím mistrovství nepředstavil. „Letos jsme si to chtěly na závěr sezóny zkusit. Holky byly ale ve všem lepší, nemohla jsem hrát tak, jak bych si přála," odkázala na problémy se zády Sluková. „Od servisu nás soupeřky tlačily, to se nám nepovedlo. Podařilo se nám v zápase moc málo věcí. Náš výkon nebyl dobrý, zato jejich excelentní," uvažovala Hermannová.

Čtvrtý titul v řadě

Nausch Sluková s Hermannovou sice uspěly ve všech vzájemných zápasech na turnajích Světového okruhu, na domácím písku to bylo ale jinak. Kolocová tak získala čtvrtý český titul za sebou. Zlatou sérii přitom v roce 2014 zahájila právě po boku Slukové. „Holky ukázaly nejlepší hru, co jsem od nich viděla," uvedla Hermannová. „Zasloužily si to," musela uznat i Nausch Sluková.

Obě favorizované ženské dvojice, které se mohou shodně pyšnit titulem vicemistryň Evropy, prošly do finále naprosto hladce. V základní skupině měly dokonce navlas shodné celkové skóre míčů 126:65, set neztratily ani v zápasech play off. Pro všechny čtyři by měl být turnaj na Gutovce posledním vystoupením v letošní sezóně.

MČR v plážovém volejbalu v Praze (areál Gutovka)
Muži:
Finále:
Pihera, Mysliveček - Schweiner, Perušič 2:1 (-18, 15, 12)
o 3. místo:
Berčík, Dumek - P. Beneš, Kubala 2:0 (15, 11)
Ženy:
Finále:
Kvapilová, Kolocová - Hermannová, Sluková 2:0 (18, 15)
o 3. místo:
Bonnerová, Nakládalová - Štochlová, Maixnerová 2:1 (9, -19, 9)

Reklama