Hlavní obsah

Máme na čem stavět, abychom vrátili titul do Liberce, avizuje Leikep cíle Dukly

Liberec

Dva mistrovské tituly z let 2015 a 2016 jsou velkým impulsem pro volejbalisty Dukly Liberec, aby se pokusili po roční přestávce znovu vyšplhat na nejvyšší příčku v extralize. Blokař Libor Leikep patří k těm hráčům, kteří zažili tehdejší triumfy, a věří, že je v silách týmu vrátit se na extraligový trůn. „Máme na čem stavět," říká Leikep v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Blokař libereckých volejbalistů Libor Leikep.

Článek

Mrzelo vás hodně, že jste v minulé sezóně nedosáhli na titul?

Je jasné, že po dvou prvenstvích jsme mysleli na zlatý hattrick. Ty dva mistrovské ročníky předtím byly úžasné. Loni to bohužel nedopadlo, doplatili jsme i na marodku. Ale o to už nejde. Sportovně musíme uznat, že týmy, které nás přehrály, se pak potkaly ve finále. Takhle jsme to brali, a je na nás, abychom vrátili titul do Liberce.

Z čeho při svých velkých ambicích vycházíte?

V Dukle zůstala většina kluků, kteří byli u dvou titulů. Kromě mě Tomáš Kriško, Jakub Janouch, Jan Galabov, Lubomír Staněk, Aleš Správka, Václav Kopáček. K základní ose letos přibyly posily - zkušení Jan Štokr a Aleš Holubec. Máme hráče, kteří už něco dokázali a na tom se dá stavět, abychom potvrdili extraligové cíle.

Trenér Nekola i několik hráčů z reprezentace se připojilo do přípravy Dukly Liberec až po skončení evropského šampionátu v Polsku.

Především jsme za celý český volejbal rádi, že národní tým tam uhrál super výsledek. Teď jsme už kompletní a po parádní přípravě si jen přejeme, aby nám to klapalo i na hřišti v extralize.

Takže sebevědomí vám osobně ani celému družstvu nechybí?

Extraliga začala tím, že všechny týmy byly na stejné startovní čáře. Bude o co hrát a určitě soutěž nabídne souboje řady silných družstev, která pomýšlejí na nejvyšší mety. Co se týče Dukly, musíme stát nohama na zemi. Doufám, že postupem času si naše hra ještě více sedne a vydrží pozitivní nálada. Těší nás, že jsme v pondělní dohrávce druhého kola zdolali Kladno, které loni získalo stříbro. V takovém trendu chceme pokračovat.

Reklama

Související témata: