Hlavní obsah

Třináct výher a dost! Nymburk začal basketbalovou Ligu mistrů domácí porážkou

Nymburk

Basketbalisté Nymburku vstoupili do Ligy mistrů domácí porážkou s Nanterre 72:81. Nově složený tým českého šampiona v souboji s francouzským vítězem minulé sezóny FIBA Europe Cupu nezachytil vstupy do obou poločasů a připsal si první domácí prohru v pohárech po 13 výhrách a od listopadu 2015, kdy nestačil na Aarhus.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Basketbalisté Nymburku vstoupili do nové sezony Ligy mistrů domácí porážkou s Nanterre 72:81. Doma v pohárech prohráli po 13 výhrách v řadě. Eugene Lawrence (vlevo) z Nymburka se snaží obrat o míč a Huga Invernizziho z Nanterre.

Článek

Nymburk přes léto vyměnil polovinu týmu a omladil kádr. V soutěžní sezóně stihl odehrát jen dva zápasy české NBL proti Ostravě a Svitavám, ale francouzský celek představoval větší výzvu a domácím chvíli trvalo, než si přivykli na mezinárodní tempo. To už ale prohrávali o deset bodů.

Ve druhé čtvrtině se Nymburk vrátil do utkání a dokonce skóre otočil, když proměnil několik košů s faulem. Tým táhl zejména nový pivot Boris Barač. Aktivitou hýřila další nová posila Kendrick Ray, který ale dlouho postrádal produktivitu. Z českých hráčů byl klíčovou postavou zkušený Pavel Pumprla, který se vrací po vážném zranění, jež ho připravilo o téměř celou minulou sezónu. S osmi body, devíti doskoky a čtyřmi asistencemi byl nejužitečnějším hráčem utkání.

Domácí často hráli s malou sestavou na jediného pivota a právě Pumprla nejvíce vypomáhal pod košem, ale soupeř to zejména ve třetí čtvrtině po poradě v šatně dokázal využívat a 47 bodů z celkových 81 dali jeho tři podkošoví hráči. Nejvíce Johan Ducteil, který dal 19 ze svých 20 bodů ve druhé půli.

Nanterre se povedlo odskočit až na rozdíl 16 bodů a Nymburk už se podruhé nedokázal do utkání vrátit. Hned na úvod si tak zkomplikoval boj o postup ze skupiny, protože doma prohrál právě s jedním z hlavních soupeřů o umístění mezi nejlepší čtyřkou osmičlenné skupiny.

Utkání 1. kola skupiny D basketbalové Ligy mistrů
Nymburk - Nanterre 72:81 (16:24, 39:41, 53:66)
Nejvíce bodů: Lawrence 13, Vyoral 12, Barač a Ray po 11 - Ducteil 20, Invernizzi 16, Aminu a Konaté po 11.
Bonn - Ostende 66:74 (25:40)

Reklama

Související témata: