Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 29:22České házenkářky na turnaji v Chebu porazily Švýcarsko

Cheb

České házenkářky zvítězily v druhém utkání turnaje čtyř zemí O štít města Chebu nad Švýcarskem 29:22 a napravily úvodní čtvrteční prohru 27:28 s Rakouskem. Reprezentantky zakončí tradiční klání na západě Čech v sobotu proti B-týmu Norska a půjde o jejich poslední zápasovou přípravu před startem mistrovství světa v Německu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zachmuřený trenér české reprezentace Jan Bašný.

Článek

Trenér Jan Bašný z aktuálního jednadvacetičlenného kádru do dnešního zápasu nenasadil Knedlíkovou, která nehrála ani ve čtvrtek, Adámkovou, Zachovou, Vendulu Fryčákovou a brankářku Satrapovou.

Domácí hráčky rozhodly o vítězství prakticky už v prvním poločase. Švýcarky, které na rozdíl od českého celku nebudou startovat na světovém šampionátu, vedly jen v úvodu a pak už kraloval favorit. Dařilo se především Markétě Jeřábkové, která dala osm branek a byla nejlepší střelkyní zápasu.

Češkám se vydařila hlavně závěrečná desetiminutovka první půle, v níž od stavu 9:7 zaznamenaly sedm z osmi gólů a odskočily do vedení 16:8. Po změně stran Švýcarky na startu druhé desetiminutovky šňůrou tří gólů snížily na rozdíl pěti tref, ale víc už se k domácímu celku nepřiblížily. Naopak Jeřábková v 55. minutě poprvé v zápase poslala český tým do dvouciferného vedení, které soupeřky v závěru už jen mírně zkorigovaly.

Po turnaji v Chebu se v pondělí sejde vybraná osmnáctka hráček v Plzni a ve středu kouč Bašný oznámí finální nominaci šestnácti jmen na mistrovství, která vzejde z nynějšího jednadvacetičlenného kádru. Na šampionát do Německa český tým odcestuje o den později a do turnaje vstoupí v sobotu 2. prosince zápasem s Argentinou.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
ČR - Švýcarsko 29:22 (17:10)
Sestava a branky ČR: Müllnerová, Kudláčková - Jeřábková 8, Hrbková 3, Luzumová 3, Šetelíková 3, Kolářová 2, Galušková 2, Salčáková 2, Marčíková 2, Ryšánková 1, Maňáková 1, Kordovská 1, T. Fryčáková 1, Andrýsková, Malá.
Nejvíce branek Švýcarska: Hodelová, Wyderová a Wicková po 4. Rozhodčí: Hájek, Macho (oba ČR). Vyloučení: 2:5. Diváci: 650.
Rakousko - Norsko B 26:25.

Reklama

Související témata: