Hlavní obsah

Washington - Cleveland 99:106Satoranského Washington prohrál v NBA doma s Clevelandem

Basketbalisté Washingtonu prohráli v nedělním domácím utkání NBA s Clevelandem 99:106. Jediný český zástupce v soutěži Tomáš Satoranský odehrál 24 minut, ale připsal si pouze dva body a tři doskoky. Wizards se v tabulce Východní konference propadli ze čtvrtého až na osmé místo.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Basketbalista Clevelandu Cavaliers Kevin Love (0) v duelu proti Washingtonu Wizards.

Článek

V sestavě Washingtonu chyběl zraněný Otto Porter Jr., kterého v základní pětce nahradil Kelly Oubre. Satoranský přišel do hry jako první náhradník, ale nebyl tak aktivní jako v posledních týdnech. Šestadvacetiletý rozehrávač si nepřipsal ani jednu asistenci a v bilanci plus/minus byl s -15 nejhorší z týmu.

Nejlepším střelcem Wizards byl s 27 body Bradley Beal, který však odehrál celkem 43 minut a proměnil jen deset z 27 střel. John Wall k 15 bodům připojil 10 asistencí.

Hru Cavaliers řídil LeBron James, jenž nasbíral svůj čtvrtý triple-double v posledních pěti zápasech. Tentokrát zaznamenal 20 bodů, 15 asistencí a 12 doskoků. Kevin Love se na výhře podepsal 25 body.

Potřetí za sebou zvítězili detroitští Pistons, kteří zdolali 114:110 Orlando. Domácí ani jednou neprohrávali a v průběhu zápasu vedli až o 24 bodů. Přesto se hosté dokázali v poslední části dostat na dostřel, ale dokončit obrat se jim nepodařilo.

Pistons trefili 17 trojek a jejich nejlepším střelcem byl s 20 body Reggie Bullock. Hosté zaznamenali také 17 trojek, přičemž hned o osm z nich se postaral Mario Hezonja. Mladý střelec z Chorvatska si nakonec posunul osobní rekord v NBA na 28 bodů. Černohorec Nikola Vučevič přidal 24 bodů a 14 doskoků.

Na třetím místě Východní konference jsou hráči Toronta, kteří porazili Sacramento 108:93 a vyhráli podeváté z posledních deseti zápasů. Šest dvouciferných střelců ve vítězném týmu vedl DeMar DeRozan s 21 body, Jonas Valančiunas nasbíral 13 bodů a 16 doskoků. V dresu Kings se na 18 bodech srovnali Garrett Temple a Bogdan Bogdanovič.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Indiana 97:109
Detroit - Orlando 114:110
Toronto - Sacramento 108:93
Washington - Cleveland 99:106 (za domácí Satoranský 2 body a 3 doskoky).

Reklama

Související témata: