Hlavní obsah

Tohle neviděli? Sudí šokovali, hvězda pochopila, že se musí hádat

Nechtěná, ale o to povedenější trefa. Čekalo se jen, že rozhodčí ji v zápase NBA potvrdí a ukazatel skóre se posune. Ale šlo to tak nějak ztuha. Hvězdný argentinský basketbalista Manu Ginóbili ze San Antonia se v utkání na hřišti New York Knicks nejdřív jen divil, ale záhy pochopil, že mu nezbývá nic jiného než si tříbodový koš vyhádat. Rozhodčí totiž dělali jakoby nic. Hrálo se dál.

Foto: Raj Mehta, Reuters

Manu Ginóbili (20) ze San Antonia na archivním snímku z utkání s Detroitem. Vpravo Reggie Bullock

Článek

I většině diváků bylo v tu chvíli jasné, co se přihodilo. Trenéři se bavili, komentátoři možná byli poněkud zaskočeni. V soutěži, jako je NBA, se hned tak nestává, aby tři rozhodčí najednou neviděli důležitý moment.

Pravda. Spíše než střela to byla přihrávka. Nakonec nepovedená. Ale zjevně propadla obroučkou.

Soupeř ovšem po chvilce váhání pokračoval ve hře jako po doskoku. Až po protestech hostujících hráčů, hlavně pak argentinského rozehrávače, sudí hru přerušili a po dlouhé debatě a zhlédnutí opakovaného záběru na kostce nad hřištěm koš uznali. Spurs tím v závěru třetí čtvrtiny navýšili náskok na 14 bodů a výhru už nepustili. Nakonec soupeře porazili 100:91.

"Přihrával jsem na LaMarcuse (Aldridge), ale spěchal jsem, aby nebyl ve vteřinách. A jak to dopadlo, je neuvěřitelné," poznamenal situací zaskočený Ginóbili.

Reklama