Hlavní obsah

Vyměňte rozhodčí v NBA, navrhl šampión. A dostal pokutu půl miliónu

Úřadující šampion NBA Draymond Green z Golden State Warriors dostal od vedení soutěže pokutu 25 000 dolarů (535 000 korun) za veřejnou kritiku rozhodčích. Sedmadvacetiletý basketbalista v rozhovoru pro web The Athletic uvedl, že někteří mají na některé hráče spadeno, a navrhl všechny sudí v lize vyměnit.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Draymond Green z Golden State za kritku zaplatí.

Článek

Green se rozhorlil po sobotním utkání s Los Angeles Clippers (121:105), v němž obdržel jedenáctou technickou chybu v sezóně. Víc jich žádný jiný hráč nenasbíral.

Podle něj rozhodčí berou věci v zápasech osobně. "Je to zlé, hrozné. Nevím, proč to tak chodí. Ale je to absurdní a kazí to hru. Vyřešit tohle by měla být jedna z priorit, ne-li ta úplně hlavní," řekl Green. Dosud poslední technickou chybu si vysloužil za to, že se dožadoval odpískání faulu pro Montrezlu Harrella, který zablokoval jeho pokus o smeč.

Green, který získal s Golden State titul i v roce 2015, navrhl vedení NBA začít s čistým štítem a povolat jiné rozhodčí. "Můžou vzít úplně nové. Už je v tom příliš mnoho osobního. Prostě to takhle nefunguje," prohlásil nejlépe bránící hráč minulého ročníku a účastník dvou Utkání hvězd.

Reklama