Hlavní obsah

Cleveland - Orlando 104:103Cavaliers se v NBA po čtyřech prohrách dočkali vítězství

Basketbalisté Clevelandu ukončili v NBA sérii čtyř porážek a před svými fanoušky zdolali nejtěsnějším rozdílem Orlando 104:103. Magic měli v koncovce dvě šance utkání zvrátit, ale i kvůli výroku rozhodčích to nedokázali. Philadelphii vyšla přesně po týdnu odveta za londýnský zápas a Boston tentokrát 76ers porazili na jeho palubovce 89:80. James Harden se vrátil do sestavy Houstonu a hned se mohl radovat z výhry 116:98 nad Minnesotou.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

Kevin Love (0) z Clevelandu se snaží projít přes Johathona Simmonse (17) z Orlanda.

Článek

Finalisté posledních čtyř ročníků nejlepší basketbalové soutěže světa z Clevelandu sice 47 minut vedli a dokonce až o 23 bodů, ale třetí čtvrtinu nezvládli, prohráli ji 17:33. Hosté toho využili a ve čtvrté čtvrtině úspěšně náskok Cavaliers dál mazali a půl minuty před koncem šli poprvé do vedení po střele Shelvina Macka.

Jedenáct sekund před sirénou byl ale faulovaný Isaiah Thomas, proměnil oba trestné hody a rozhodl o výhře svého týmu. Thomas byl s 21 body nejlepším střelcem zápasu, v poslední části zapsal osm z nich. LeBron James zaznamenal 16 bodů, pět doskoků a šest asistencí. Nepohodu Cavs ve druhé půli v útoku dokumentuje jediná proměněná trojka ze 17 pokusů.

"Momentálně hrajeme spíš jako z městečka tragédů, nedaří se nám. Nicméně je to výhra a tu jsme už fakt potřebovali," přiznal James, který ocenil Derricka Rose, který po dvouměsíční pauze odehrál 13 minut a dal 9 bodů. "Myslím, že vypadá velmi dobře. Pomohl nám, jak mohl. V obraně se chytil rychle a v útoku, předvedl pár pěkných kousků."

V dresu Orlanda se o 19 bodů a osm asistencí postaral rozehrávač Elfrid Payton, který ale v koncovce minul potenciální vítěznou střelu. Po 17 bodech přidali křídelníci Evan Fournier a Aaron Gordon, který tři sekundy před koncem dostal z dálky míč do obroučky, ale rozhodčí po zhlédnutí videa pokus neuznali.

"S blížícím se koncem základní části se budou Cavaliers stále zlepšovat, jejich hra si musí sednout a už se tak děje. V play off budou stejně dobří jako všechny ty roky předtím," nechal se po utkání slyšet kouč Orlanda Frank Vogel.

Týden po prohře s Bostonem v Londýně se Philadelphii vydařila pomsta v hale Celtics Domácí bez hvězdného rozehrávače Kyrieho Irvinga, který má drobné problémy s ramenem, podlehli 80:89. Joel Embiid byl hlavní postavou, když dal 26 bodů, vyrovnal si osobní maximum 16 doskoky a k tomu šestkrát asistoval.

NBA:
Boston - Philadelphia 80:89,
Cleveland - Orlando 104:103,
Houston - Minnesota 116:98,
Portland - Indiana 100:86.

Reklama

Související témata: