Hlavní obsah

Chtěla bych se loučit titulem, říká brankářka Kudláčková před odchodem do Švédska

Most

Hektické házenkářské jaro prožívá brankářka české reprezentace Petra Kudláčková. Se Slavií Praha získala stříbro v česko-slovenské MOL lize, chystá se na boje v play off české ligy, s národním týmem má před sebou kvalifikaci po postup na mistrovství Evropy a poté zamíří na svoje první zahraniční angažmá, do švédského Kristianstadu. „Chtěla bych se s českým prostředím loučit mistrovským titulem,“ svěřila se Kudláčková v rozhovoru pro Sport.cz na mostecké palubovce po skončení interligy.

Foto: Josef Pešout, Právo

Brankářka Petra Kudláčková

Článek

Slavia Praha obsadila druhé místo v MOL lize za vítězným Mostem a před třetími Michalovcemi. Co to pro vás i pražský klub znamená?

Především si myslím, že je to velký úspěch české házené v rámci interligy. Nejen Most, ale i Slavia zlomila hegemonii Michalovců. Je skvělé, že první dvě místa obsadily české týmy. A naprosto zaslouženě. Gratulace patří Baníku Most, absolutorium náleží i nám ze Slavie.

Takže interligovou sezónu hodnotíte veskrze pozitivně?

Ztratily jsme nějaké body tam, kde jsme nechtěly. Porazily jsme sice dvakrát Most, přesto to nestačilo na titul, a druhá příčka trošku zamrzí.

Jakou máte motivaci pro play off české ligy?

Už proběhlo v médiích, že po sezóně odcházím do Švédska. Proto bych se chtěla loučit se Slavií českým titulem. Nejprve ale musíme přejít přes semifinále do finále, a pak se uvidí.

Jak se zrodil váš avizovaný přestup do Kristianstadu?

Do sezóny jsem šla s tím, že může být moje poslední v Česku. Oznámila jsem odchod s předstihem, docela brzy. Ale je lepší, aby se to všichni dozvěděli dřív než v průběhu play off.

Čemu vděčíte za nabídku z předního evropského klubu?

Prý mě sledovali už delší čas. A pro házenkářky je dobré, když se ukáží na mistrovství světa, což se mi povedlo před půlrokem v Německu. V Kristianstadu mám střídat reprezentační kolegyni v brance Lucii Satrapovou, která míří do Francie. Myslím, že Lucka vydláždila cestu českým brankářkám. V týmu jsou další krajanky - Martina Weisenbilderová a Martina Crhová. Hodně mi pomohly a moc se na ně těším.

Před změnou klubové příslušnosti ještě absolvujete s reprezentací důležité kvalifikační zápasy. Jaké jsou české ambice?

Završíme klíčový kvalifikační cyklus na přelomu května a června utkáním na Islandu a v Mostě se Slovinskem. Jelikož se nám nepodařilo uhrát ani bod ve dvojutkání s Dánskem, bude se o postupu asi rozhodovat právě se Slovinskem. Věřím, že mostecká hala nám znovu vytvoří skvělé domácí prostředí.

Reklama

Související témata: