Hlavní obsah

Zklamaná hvězda. Z Francie si přivezla pět titulů, doma ale neslavila

Toužil po mistrovském titulu. A moc. Volejbalista David Konečný se těšil z vítězství v lize ve Francii hned pětkrát a teď si přál zažít podobné pocity i doma. Nakonec ale jeho kladenské plány padly. Chybělo málo, ve finále se však ikona českého volejbalu zranila a její tým prohrál s Karlovarskem. "Moc mě to mrzelo. Věděl jsem, že na to máme a najednou jsem nemohl nastoupit do utkání," ohlíží se universál, jenž je aktuálně volným hráčem, za neúspěšnou tečkou za sezónou.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista David Konečný.

Článek

To před rokem to byla v jeho podání úplně jiná. Jako kapitán dovedl francouzské Tours k zisku Poháru CEV a poté se rozhodl ve Francii skončit. Odolal exotickým angažmá v Asii, reprezentační opora dala přednost Kladnu. „Udělal jsem dobře, bavilo mě to tu," přiznává, že si boje v české nejvyšší soutěži užíval. Poznával nové soupeře. "Přišlo mi, že extraliga je profesionálnější než za dob, kdy jsem tu hrál," hodnotil Konečný.

Nakonec ale nemohl za sezónou udělat tečku, jakou si přál. Za všechno mohl natržený břišní sval v prvním duelu finále. To byla konečná. „I v té slepované sestavě jsme dokázali odehrát tři tie-breaky. Nikdo v podstatě nevěřil, že budeme klást Karlovarsku tak velký odpor," skládá poklonu spoluhráčům borec, který ve Francii vyhrál kromě pěti mistrovských titulů i šestkrát tamní pohárovou soutěž.

Radost mu během finále udělalo narození dcery. „Týden kolem porodu byl opravdu dost hektický. Samozřejmě se jednalo o nádherný okamžik, který se nedá ničím nahradit," neskrývá hrdý tatínek, jenž je v současné době volným hráčem. „Momentálně nemám mentální kapacitu řešit, co bude dál. Chci se teď nejvíce věnovat rodině, o volejbale nepřemýšlím. Dal jsem si v hlavě měsíc pauzu, než začnu řešit příští sezónu," dodává a nechává si volný prostor pro jednání o své budoucnosti.

Reklama