Hlavní obsah

Po Švédsku se těším do Francie, říká reprezentační brankářka Satrapová

Most

Brankářka házenkářské reprezentace Lucie Satrapová mění klubový dres. Ze švédského Kristianstadu přestupuje do francouzského Issy Paříž. Bude tedy hrát ligu v zemi pořadatele nadcházejícího mistrovství Evropy, kam se český národní tým kvalifikoval po nedělní remíze se Slovinskem 30:30. „Prožívám úžasné pocity," svěřila se Satrapová v v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Česká reprezentantka Lucie Satrapová (na snímku)

Článek

Jak se ohlížíte za svým angažmá ve švédské lize?

Především musím říci, že mám štěstí na klubové úrovni, pokud jde o spojení s českou reprezentací. Do Švédska jsem přicházela před dvěma lety v době, kdy se tahle země chystala na pořádání evropského šampionátu s naší účastí. Teď je to podobné, začnu ligu ve Francii a za pár měsíců tam bude další mistrovství Evropy (úsměv). Maximálně si to užívám. Švédská soutěž je určitě kvalitnější než česká. I když jsme jely k poslednímu týmu tabulky, bylo to vyrovnané a otevřené. Každý může vyhrávat i prohrát s každým. Mám za sebou dva zajímavé roky.

Vaší nástupkyní v Kristianstadu bude vaše reprezentační brankářská kolegyně Petra Kudláčková, která tam přichází z pražské Slavie. Jakou roli jste sehrála v jejím přestupu?

Žádnou. Bylo to i bez mého doporučení. Vybrali si ji sami. Přeji ji hodně štěstí a pevné zdraví stejně jako sobě do Francie. Jsem ráda, že v pařížském týmu už působí moje reprezentační spoluhráčka Verča Malá.

Ve Švédsku už ligová soutěž skončila. Jak těžká byla příprava na reprezentační dvojzápas na Islandu a se Slovinskem?

Od 5. dubna jsem de facto volná hráčka. Domluvila jsem se ale s jiným švédským klubem, našla jsem si tam i nějakého trenéra, který mi pomáhal připravovat se na reprezentaci. Už jsem se ze Švédska odstěhovala. Mám před sebou novou motivaci, abych se zlepšovala i směrem k národnímu týmu.

Všimla jste si, že se po utkání v Mostě radovaly i Slovinky?

Byla to kuriózní situace, emotivní chvíle, ani jsem nevěděla, že jim remíza taky stačí. Ale jásaly jsme samy, na soupeřky a jejich nadšení jsem se nekoukala.

Reklama