Hlavní obsah

Pardubičtí florbalisté dosáhli na první významný triumf v klubové historii

Florbalisté Pardubic slaví premiérovou trofej v klubové historii, ve finále Poháru České pojišťovny v Olomouci porazili Liberec 4:3. Sokol získal za triumf v soutěži prémii 100 tisíc korun, poražený celek dostal 30 tisíc.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Dlesk z Pardubic a Tomáš Marek z Liberce.

Článek

"I když na nás ze začátku byla vidět nervozita, troufám si tvrdit, že ve hře pět na pět jsme byli dnes lepší a šli si za svým. Vítězství mě těší kvůli lidem, kteří se o klub každodenně starají. Je to i jejich pohár. Liberci patří díky za hezký finálový zápas," řekl trenér Pardubic Ladislav Štancl webu Českého florbalu.

V souboji celků, pro které byla už jen účast ve finále historickým klubovým úspěchem, se jako první radovali Severočeši. V sedmé minutě se při vyloučení Tomáše Dleska prosadil Radek Valeš. Hned za 65 sekund ale vyrovnal David Žáček a v polovině úvodní části otočil stav Přemek Pakosta.

Vyrovnat mohl Jakub Kopecký, který zamířil do tyče. Liberec se pak ubránil při dvou oslabeních při trestech Matěje Klucha a Petra Saláka. Při prvním trefil tyč Přemek Pakosta a při druhém i Martin Zozulák.

Ve druhém dějství Sokol dvěma góly pojistil náskok. Ve 23. minutě se prosadil po akci Daniela Škeříka z dorážky Michal Janeček a v polovině prostředí části potrestal Kluchovo vyloučení Zozulák.

Ve 32. minutě zahájil stíhací jízdu Liberce Lukáš Veselý, který devět a půl minuty před koncem při Zozulákově vyloučení snížil i na rozdíl jediné branky. Sokol ale těsný výsledek uhájil.

"Je to významná trofej. Užil jsem si to strašně moc. Měli jsme tu přes dvě stě fanoušků a byla úžasná atmosféra. Postarali se o ni i ti z Liberce. Vážím si této trofeje, je to asi nejvyšší bod mé prozatímní kariéry," řekl brankář Pardubic Martin Haleš.

"Stříbrná tečka. Chybělo trochu štěstí při šancích v závěru. Hráčům patří díky, medaile je doma," prohlásil asistent trenéra Liberce Filip Hanžl.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistů v Olomouci:
FBC Liberec - Sokol Pardubice 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Branky: 32. a 51. L. Veselý, 7. Valeš - 8. Žáček, 11. P. Pakosta, 23. Janeček, 31. Zozulák. Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. Diváci: 756.

Reklama

Související témata: