Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic i ve druhém semifinále vyhráli na Spartě

Praha
Aktualizováno

Florbalisté úřadujícího vicemistra Vítkovic vyhráli i ve druhém semifinále superligy na hřišti Sparty 5:2 a vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 2:0. Shodně dvěma góly se na dnešním úspěchu Ostravanů podíleli Marek Bräuer a Jan Jastřembský. Mistrovská Mladá Boleslav uspěla i v druhém domácím duelu s Chodovem, vyhrála 4:2.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Za Spartu se dvakrát trefil slovenský útočník Lukáš Ujhelyi, který nejdříve po 40 sekundách druhé třetiny otevřel skóre a v 37. minutě v přesilové hře gólem na 2:2 odpověděl na obrat Jana Šebesty, který využil výhodu pěti proti třem, a Bräuera.

Vedení vrátil Vítkovicím čtyři vteřiny před koncem druhé části Jastřembský a závěrečném dějství pojistili vítězství Bräuer s Jastřembským. "Byla to zasloužená výhra. Škoda jen velkého množství neproměněných šancí. Těšíme se do Ostravy, na Dubině budeme ještě kvalitnější. Každopádně zůstáváme nohama na zemi," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus webu Českého florbalu.

"Nasazení bylo z naší strany o dost lepší než včera. Jen se nám nedaří v zakončení, což bude náš hlavní úkol do příštího týdne. Věřím, že v Ostravě urveme naše první semifinálové vítězství," uvedl kouč Sparty Ondřej Kašpárek.

Mladá Boleslav v úvodu při vyloučení Tomáše Sýkory otevřela skóre díky Tadeáši Chroustovi, Chodov odpověděl v šesté minutě gólem Marka Švajného. Ve 12. minutě vrátil domácím vedení v další přesilovce Milan Tomašík, na což v úvodu druhé části zareagoval Martin Řezáč. V čase 25:15 si připsal vítěznou branku Josef Pluhař a 59 sekund před koncem zpečetil výsledek při power play do prázdné branky Jiří Curney.

"Zápas moc florbalové kvality od všech aktérů nepřinesl, proto rozhodovaly základní aspekty hry, jako jsou návraty, osobní souboje a efektivita. Především díky týmovému nasazení a kvalitnímu výkonu brankáře (Lukáše Bauera) vedeme 2:0. V Praze nás čeká spousta práce. Budeme se muset připravit, jak nejlíp umíme, abychom v sobotu mohli uspět," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

"V Boleslavi se hraje těžko. V obou utkáních jsme si ověřili, že s Bolkou můžeme hrát vyrovnanou partii a k vítězství nám chybí větší efektivita v gólových šancích. Nicméně série zdaleka nekončí a my se těšíme na Jižní Město," prohlásil kouč Chodova David Podhráský.

Semifinále play off Tipsport superligy florbalistů - 2. zápasy:
Sparta Praha - 1. SC Vítkovice 2:5 (0:0, 2:3, 0:2)
Branky: 21. a 37. Ujhelyi - 32. a 44. Bräuer, 40. a 60. Jastřembský, 26. Jan Šebesta. Stav série: 0:2.
Mladá Boleslav - Chodov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky: 2. Tadeáš Chroust, 12. Tomašík, 26. Pluhař, 60. Curney - 6. Švajný, 23. Řezáč. Stav série: 2:0

Reklama