Hlavní obsah

Famózní vystoupení. Tahounka vládkyň na hřišti křičí švédsky i česky

Praha

S kapitánskou páskou na ruce převzala nejprve ocenění pro nejlepší hráčku turnaje, pak polaskala trofej pro vítěze Czech Open. Počtvrté za sebou ovládl tradiční florbalový turnaj v Praze elitní švédský klub Pixbo Wallenstam a pokaždé u toho byla Eliška Krupnová.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Kapitánka týmu Pixbo Wallenstam Eliška Krupnová s pohárem pro vítězky Czech Open.

Článek

Její přínos pro tým naplno odhalilo finále proti švýcarskému Klotenu (6:4). Krupnová duel na Podvinném Mlýně proměnila ve svoji show díky hattricku a dvěma asistencím. „Je pravda, že zakončení turnaje to bylo famózní,“ usmívala se.

Skvěle fungovala spolupráce s krajankou Denisou Ratajovou, pohled na souhru dvou nejlepších českých hráček současnosti v jedné lajně musel hřát i švýcarského kouče české reprezentace Sashu Rhynera.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

České hráčky švédského týmu Pixbo Denisa Ratajová (vlevo) a Eliška Krupnová pózují s pohárem pro vítězky Czech Open.

„Já si tu souhru chválila už minulý rok a chválím si ji pořád,“ říká Krupnová. „Když je na hřišti víc času, většinou na ni zavolám třeba ,Doly, střed‘, ale když má hra vysoké tempo a nestíhám přepínat do češtiny, tak na ni křiknu ve švédštině,“ líčí.

Obě vítají, že se díky cestám Pixba na Czech Open podívají do rodné země i během sezony. „Jindy se moc často nepoštěstí, aby se na mě šla podívat rodina. Taky jsme tu hrály v hale, kde jsem začínala, tak byl hezký pocit se tam vrátit,“ přiznávala šestadvacetiletá hráčka, která florbalově vyrostla na pražském Jižním Městě v týmu Herbadentu.

V týmu z předměstí Göteborgu teď zahajuje pátou sezonu, když podepsala třetí smlouvu. „Moje role v týmu se mění každým rokem, jak přicházejí nové hráčky a já se posouvám k těm zkušenějším. Podmínky smlouvy se popravdě moc nezměnily, ale jak mám v Göteborgu život i mimo florbal, nechtěla jsem začínat někde znova,“ vysvětluje, proč o rok prodloužila.

Aktuální sezona nabírá na významu prosincovým světovým šampionátem ve švýcarském Neuchatelu, kde Češky zkusí ukončit osmileté čekání na medaili. „Občas se mi stávalo, že mi po letní přípravě gradovala forma moc brzo, teď se snažím všechno posunout, abych byla co nejlépe připravena právě v prosinci,“ hlásí reprezentační kapitánka.

Reklama