Hlavní obsah

Mladá Boleslav i díky hattricku Curneyho porazila Vinohrady

Mladá Boleslav

Florbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v dohrávce 1. kola superligy doma nad Sokolem Královské Vinohrady 9:2. Hattrick a asistenci si v duelu věnovaném školákům z Mladoboleslavska před 1235 diváky připsal nejproduktivnější hráč minulé sezony Jiří Curney. Rovněž čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek si připsal Jan Natov.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Jiří Curney na archivním snímku

Článek

Vítězný debut v superlize si na lavičce úřadujícího vicemistra odbyl nový hlavní kouč Mladé Boleslavi Petr Novotný. Dosavadní ofenzivní opora Středočechů a bývalý reprezentant po minulé sezoně nahradil Jana Pazderu.

"Jsem rád, že jsme udrželi vysoké tempo po celých šedesát minut. Snažili jsme se hrát rychle s balónkem, o což se nyní pokoušíme. Soupeř měl v první třetině pár brejků, kterých nevyužil. To bylo pro vývoj utkání důležité," řekl Novotný.

"Zápas proti výborně hrajícímu soupeři na balónku jsme během dvou třetin odpracovali velice dobře. Ve třetí třetině byl znát úbytek sil. Dostávali jsme se i do několika slibných šancí, bohužel se nám je nepodařilo proměnit," uvedl nový kouč Královských Vinohrad Michal Kotlas.

"I přes inkasovaných devět gólů můžu říct, že nám výborně zachytal gólman," pochválil Jiřího Buchtu Kotlas, další bývalý reprezentant, který debutoval v pozici hlavního kouče v superlize.

Tipsport superliga florbalistů - 1. kolo:
Mladá Boleslav - Sokol Královské Vinohrady 9:2 (2:0, 3:2, 4:0)
Branky: 24., 35. a 45. Curney, 19. a 46. Natov, 32. a 51. Tomašík, 4. Tokoš, 49. Gruber - 27. Hanák, 38. O. Stuchlík.
Česká Lípa - Tatran Střešovice 4:5 (0:0, 2:0, 2:5)
Branky: 25. a 60. Tichý, 40. Dzierža, 53. Novotný - 56. a 59. Havlas, 45. Kreysa, 53. Šindelář, 55. Langer.

Reklama