Hlavní obsah

Kvalifikace MS florbalistů v Thajsku kvůli koranoviru nebude

Helsinky

Asijsko-oceánská kvalifikace prosincového mistrovství světa florbalistů v Helsinkách, která se měla hrát od 2. do 6. března v thajském Bangkoku, byla kvůli hrozně šíření koronaviru zrušena. Podle rozhodnutí Mezinárodní florbalové federace si zaujali poslední čtyři volná místa na šampionátu nejlepší celky podle žebříčku - Austrálie, Thajsko, Japonsko a Singapur. Hrát v kvalifikaci měly také Korea, Malajsie a Nový Zéland.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Ilustrační foto

Článek

"Kvůli rychlému šíření koranoviru a novým nařízením thajské vlády neměla IFF jinou možnost, než turnaj v Thajsku zrušit. Nebylo to jednoduché rozhodnutí a omlouváme se všem za jakékoliv problémy, které jim to způsobilo," uvedl generální sekretář IFF John Liljelund.

O dalších postupujících se rozhodlo na začátku února. Z evropských kvalifikační skupin postoupili Češi, Lotyši, Němci, Švédové, Dánové, Poláci, Švýcaři, Slováci a Norové. Jistou účast mělo pořádající a mistrovské Finsko i zástupci Severní Ameriky Kanada a Spojené státy americké.

Mistrovství světa v Helsinkách se bude hrát od 4. do 12. prosince. Los základních skupin se bude konat ve finské metropoli 10. března.

Reklama

Související témata: