Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky ovládly i druhé finále, Chodov se střelecky neprosadil

PRAHA

Florbalistky Děkanky v pondělí ovládly i druhý finálový zápas extraligy a po výhře 4:0 nad Chodovem jsou krok od zisku třetího mistrovského titulu za sebou. Slavit mohou suverénky české scény už v sobotu. Hrát se bude od 19:00 opět v Praze v hale Sparty na Podvinném mlýně, ale tentokrát bude domácím týmem Chodov. Děkanka potvrdila své postavení v extralize už jubilejní 60. výhrou v řadě.

Článek

Podobně jako v sobotním úvodním utkání Chodov favoritkám dlouho odolával. Chodov ale ze svých šancí nedokázal překonat reprezentační brankářku Hanu Váňovou, které po střele Hany Lackové pomohla v závěru první třetiny i horní tyč.

Gólmanka Chodova Lenka Lačňáková také dlouho odolávala, ale v 32. minutě už ji překonala Kristýna Jílková krátce poté, co Děkanka přečkala oslabení. Jílková ještě před druhou přestávkou zvýšila na 2:0 a zopakovala své dvoubrankové představení z úvodního duelu. Na začátku závěrečné části lehkou střelou zvýšila Zuzana Svobodová a za 110 vteřin uzavřela účet utkání Magdalena Šindelová. Chodov sáhl k power play v přesilovce už sedm minut před koncem, ale na skóre se už nic nezměnilo.

Extraliga florbalistek - finále; 2. zápas
Děkanka Praha - JM Chodov 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 32. Jílková (Novotná), 39. Jílková (Košturiaková), 42. Svobodová (Moťková), 44. Šindelová. Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 242. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články