Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic chtějí zaskočit Tatran hned v prvním pražském duelu

PRAHA

Famózní série florbalistů SSK Vítkovice, kteří od konce listopadu procházeli nejvyšší českou soutěží bez porážky, ukončili v nedělním druhém duelu finále play-off hráči Tatranu Střešovice. Úřadující mistři, kteří letos útočí na devátý titul v řadě a celkově třináctý, výhrou 5:2 vyrovnali stav finálové série, která se nyní stěhuje do Prahy.

Foto: Sport.cz

Předzápasový rituál florbalistů SSK Vítkovice - ilustrační foto.

Článek

Vítkovičtí vstoupili do finálové série hrané na tři vítězné zápasy vítězně, když úvodní drama rozhodl v prodloužení Martin Tokoš. "Sobotní zápas se nám rozhodně povedl, i když ne se vším všudy a nějaké individuální chyby tam byly, na které Tatran čeká a potrestá je. Ale zahráli jsme velmi dobře v útoku a proměnili jsme šance, které jsme si vytvořili," pochvaloval si na webu florbalové unie trenér Vítkovic Radomír Mrázek.

Druhý duel však byl v režii Pražanů, kteří si v průběhu dvou třetin vypracovali tříbrankový náskok. Ostravský celek sice dokázal snížit na rozdíl jediné branky, střešovický tým ale v poslední desetiminutovce pojistil výhru dalšími dvěma góly. „Dvě třetiny jsme hráli profesorsky, nedařilo se nám. Ale tři góly nejsou ve florbale moc. Však jsme dva dali, hráli jsme opravdu dobře. Ale něco pochytal Kafka a jim zase stačila jedna přesilovka a zase jsme byli v křeči a nedali ani jasné šance, kdy kluci netrefili odkrytou část branky,“ mrzelo kouče Vítkovic.

Na straně Tatranu naopak panovala po druhém duelu spokojenost. Cíl přivézt ze severu Moravy alespoň jeden bod byl splněn. „V prvním zápase nám chyběla disciplína. Ve druhém už se nám v tomhle směru vedlo lépe a v tom jsem viděl mezi zápasy ten rozdíl. Protože soupeř nás ničím nepřekvapil,“ uvedl trenér pražského týmu Petr Ďarmek.

Čaroděj Kafka Vítkovice nestraší

Co lze tedy očekávat od dvou nadcházejících střetnutí v hale Sokola Královské Vinohrady (sobota 11.4. 15:40, neděle 12.4. 17:20)? Vítkovice pojedou do Prahy s cílem získat navrch hned v prvním duelu. „Vezmeme si z prvních dvou utkání to pozitivní, pobavíme se o chybách při inkasovaných gólech, aby se to neopakovalo. Chceme vyhrát hned první zápas,“ potvrzuje kouč vítěze základní části nejvyšší soutěže.

Své svěřence bude Mrázek nabádat k časté střelbě, tak jako v prvním finálovém duelu, v němž byly Vítkovice v poměru střel jednoznačně lepší. „V prvním zápase jsme měli dvakrát víc střel než Tatran. A ty góly jsme mu dali. A jestli jim stačí na stejný počet gólů patnáct střel, tak se musíme přizpůsobit a střílet co nejvíc,“ podotkl Mrázek.

Střešovický brankářský mág Tomáš Kafka, jehož zdobí v play-off úspěšnost zákroků 90 procent střídačku Moravanů nestraší. „Chytá dobře, ale řekl bych, že ani tak velkou překážkou není,“ dodal kouč Vítkovic, jenž se již může spolehnout na služby uzdraveného reprezentačního beka Pavla Bruse. Zranění kolene dalšího z reprezentantů, zkušeného obránce Daniela Folty bohužel zatím plné zápasové zatížení neumožňuje.

Střešovický trenér se snaží držet své svěřence při zemi, i před pokračováním finálové série apeluje na respekt k soupeři. „Předplacené to Tatran určitě nemá a Vítkovice mají prostě dobrý tým, fyzicky i takticky velmi vyspělý. Jsou mírným favoritem, my nemáme co ztratit," prohlásil Ďarmek.

Myšlenkám, kdo by mohl už v neděli slavit titul, nedává kouč Tatranu prostor. "Kdo viděl předchozí finále, ví, že Tatran nevyhrává automaticky. Kolikrát jsme měli také štěstí a jednoduché to není. Musíme jít krůček po krůčku, rozhodovat budou drobnosti," ví Ďarmek.

Reklama

Související témata: