Hlavní obsah

MS florbalistů ve Finsku bylo z prosince odloženo na příští rok

Helsinky

Mezinárodní florbalová federace (IFF) rozhodla o víkendu o odložení prosincového mistrovství světa mužů v Helsinkách na příští rok. O přesném termínu se bude rozhodovat na příštím jednání 29. září.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Trenér Petri Kettunen po boku (zprava) Toma Ondruška, Adama Delonga a Daniela Šebka.

Článek

IFF řešila přesun 13. světového šampionátu na žádost organizátorů kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 ve Finsku. Ti po jednáních s finským ministerstvem školství a kultury zůstávali v nejistotě, jaká opatření omezující například cestování či povinná karanténa by se týkaly účastníků turnaje. Hrát se mělo v Hartwall Areně a Jäähalli od 4. do 12. prosince.

"Rada IFF rozhodla na základě žádosti Finské florbalové federace odložit mistrovství světa 2020. Teď bude finská federace hledat vhodný termín pro rok 2021. Rozhodne o něm definitivně rada IFF 29. září, do kdy máme čas probrat představy všech investorů," uvedl generální sekretář IFF John Liljelund na oficiálním webu.

Český tým, který vede finský trenér Petri Kettunen, se na šampionátu představí v základní skupině B se Švýcarskem, Německem a Norskem. Skupinu A tvoří Finsko, Švédsko, Dánsko a Lotyšsko.

Na turnaji hraje 16 zemí. Ve skupině C jsou to Slovensko, Polsko, Thajsko a Spojené státy americké. V 'déčku' Kanada, Austrálie, Singapur a Japonsko.

Problém odložit šampionát přesně o rok činí pořadatelům kolize s ženským mistrovstvím světa, které se má hrát ve švédské Uppsale od 4. do 12. prosince 2021.

Reklama