Hlavní obsah

Liberečtí florbalisté do finále Skill Contestu nepostoupili

Mužstva FBC Liberec se sice účast v nadcházejícím Superfinále Livesport Superligy ve florbale netýká. Tři nominovaní hráči se ale pokusili vyzrát na dovednostní disciplíny Skill Contestu. Jak si v seriálu, který prověřuje základní dovednosti s holí a balonkem hráčů nejvyšší tuzemské florbalové ligy, vedli?

Liberečtí florbalisté do finále Skill Contestu nepostoupiliVideo: Český florbal

 
Článek

V předposledním pokračování za Liberec nastoupili Radek Valeš, Matěj Klucho a Martin Čermák. Nejlepší střelec týmu Radek Valeš trefil v úvodní disciplíně tři otvory v bráně. "Musim říct, že to neni vůbec snadná disciplína. Tři goly ale špatné nejsou," řekl Valeš ke své účasti.

V posledním díle Skill Contestu, který bude na našem webu opět ve středu 2.6. se představí hráči FbŠ Bohemians. O týden později se můžete těšit na finálové klání, ze kterého vzejde absolutní vítěz.

Skill Contest má nového lídra. Přesná muška zdobí Black AngelsVideo: Český florbal

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních. Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama

Související témata: