Hlavní obsah

Boj o zlato po více než měsíčním čekání! Ale zato s diváky

Praha

Nezvykle dlouho si počkaly florbalové týmy na rozuzlení boje o titul. Tradiční superfinále se uskuteční tuto sobotu, přičemž oba mužští finalisté z Mladé Boleslavi a Vítkovic hráli své zatím poslední zápasy 9. května. Ženy v sezoně neporažených Vítkovic a Chodova měly pauzu jen o týden kratší.

Foto: Sport.cz

Tomáš Sladký absolvuje v sobotu svůj poslední zápas bohaté kariéry.

Článek

„Příprava na zápas o titul byla hrozně dlouhá, bylo třeba udržet hráče v napětí, spousta lidí už ani neví, že se superfinále bude hrát,“ posteskl si Petr Novotný, bývalá opora a nyní kouč Mladé Boleslavi.

Důvodem pauzy byla vedle vinou koronaviru nestandardní termínové listiny i snaha najít termín příhodný pro televizní přenos. Ten přišel až po konci hokejového MS, a tak se duel o ženský titul odehraje v sobotu od 12.30 (ČT sport vstoupí zhruba v polovině zápasu) a mužský v kompletním přímém přenosu od 18.00. Hrát se bude v pražské UNYP areně na Podvinném Mlýně místo tradiční O2 areny, která by při omezení kapacity nedávala pořadatelům smysl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Do menší haly se ale po uvolnění opatření dostane i zhruba 500 diváků, vstupenky mezi své fanoušky distribuovaly samy kluby.

„Je to vlastně poprvé od podzimu, kdy se odehrají florbalová utkání před diváky a zrovna to budou ta nejdůležitější,“ říká ředitel úseku marketingu a komunikace Českého florbalu Roman Urbář.

„Je to super, ani jsem s tím nepočítal. Jsem rád, že tam bude někdo z rodiny, na druhou stranu jsem si řekl, že celou sezonu nebudu koukat na tribunu a tak to asi zůstane,“ hlásí kapitán Mladé Boleslavi Jan Natov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 1. SC Tempish Vítkovice (@florbalvitkovice)

A tak loučení vítkovické legendy Tomáše Sladkého neproběhne před prázdnými tribunami. „Udělám maximum pro to, abych se loučil zlatem,“ slibuje čtyřiatřicetiletý florbalista, který okusil všechny čtyři nejlepší florbalové soutěže na světě.

Za současné situace by místo superfinále, tedy jednoho zápasu o všechno, preferoval klasickou sérii play off.

„Myslím, že marketingově už jsme pro florbal udělali maximum a momentálně se dostáváme do doby, kdy se můžeme začít zase soustředit na sportovní stránku. Není tajemstvím, že superfinále ubírá na kvalitě a top hráči mají méně kvalitních zápasů během sezony,“ říká Sladký.

Reklama

Související témata: