Hlavní obsah

Finsko - Česko 5:3Florbalistky prohrály v přípravě ve Finsku s domácím výběrem

Eerikkilä

České florbalistky podlehly v přípravném utkání v Eerikkilä domácímu Finsku 3:5, přestože vedly 2:0 i 3:2. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci nezabránila porážce kapitánka Eliška Krupnová. Druhý test s Finkami také v Eerikkilä čeká český tým v sobotu opět od 16:00.

Foto: Cesky florbal/Martin Flousek

Brankářka české florbalové reprezentace Jana Christianová.

Článek

Svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera sehrály první duel od září loňského roku, kdy porazily v Praze dvakrát Slovensko (13:1 a 10:3). Vstup do utkání se jim podařil. V čase 10:55 otevřela po šikovné zadovce Krupnové skóre Michaela Kubečková a v 16. minutě zvýšila Krupnová.

Finky sice ve 23. a 24. minutě během 97 sekund vyrovnaly, když se prosadily My Kippiläová a Sara Piispaová, ale za tři a půl minuty vrátila českému týmu vedení v přesilové hře Krupnová.

Krátce po polovině utkání ale smazala ztrátu Veera Kauppiová a pět minut před koncem otočila stav druhým gólem v utkání Piispaová. Při power play Rhynerova výběru pojistila 11 sekund před koncem výhru do prázdné branky Oona Kauppiová.

Přípravný zápas florbalistek v Eerikkilä (Finsko):
Finsko - Česko 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Kippiläová (V. Kauppiová), 24. Piispaová (V. Kauppiová), 32. V. Kauppiová (Kippiläová), 55. Piispaová (Kippiläová), 60. O. Kauppiová - 11. Kubečková (Krupnová), 16. Krupnová (Ratajová), 28. Krupnová (Ratajová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 10.

Reklama

Související témata: