Hlavní obsah

Slovensko - ČR 2:8 Florbalisté vyhráli v přípravě, Šimek vstřelil hattrick

Čeští florbalisté vyhráli v přípravném utkání v Bratislavě nad domácím Slovenskem 8:2 a hattrickem se na tom podílel David Šimek. Dva góly a přihrávku si připsal Filip Langer a tři asistence zaznamenal další útočník Martin Kisugite. Svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena se se Slovenskem, které vede český kouč Radomír Mrázek, utkají ještě v sobotu od 18:00.

Článek

Pro oba týmy to byl první duel od září loňského roku, kdy se utkaly v Praze a Češi vyhráli 6:1 a 10:3. Za devátou výhrou v devátém vzájemném souboji v Eurovia Aréně vykročil jasný favorit už po 28 sekundách hry, kdy po střele Josefa Rýpara otevřel skóre z dorážky Langer.

V šesté minutě sice vyrovnal útočník Otrokovic Ladislav Gál, ale za 54 sekund vrátil hostujícímu týmu vedení Daniel Šešulka, za dalších 35 vteřin se prosadil Marek Beneš a v 16. minutě upravil Langer už na 4:1. Vzápětí udržel náskok Lukáš Bauer, který chytil trestné střílení Martina Kuboviče.

V 25. minutě využil přesilovou hru David Šimek, za 39 sekund sice Kubovič snížil na 2:5, ale v polovině utkání se po ideální přihrávce Adama Delonga podruhé v utkání prosadil David Šimek a v čase 38:09 dovršil i hattrick. Na kontě má posila Tatranu Střešovic ze švýcarského Thunu z 11 utkání v národním týmu už 12 branek. V závěrečném dějství se už změnilo skóre jen díky Delongově teči.

Přípravný zápas florbalistů v Bratislavě:
Slovensko - ČR 2:8 (1:4, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Gál (Gašpařík), 26. Kubovič (Gál) - 1. Langer (Rýpar), 7. Šešulka (Gruber), 7. Marek Beneš (Langer), 16. Langer, 25. D. Šimek (Kisugite), 30. D. Šimek (Delong), 38. D. Šimek (Kisugite), 47. Delong (Kisugite). Rozhodčí: Cíbik, Tomáš (oba ČR). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 120.

Reklama

Související témata: