Hlavní obsah

Česko - Finsko 2:5České florbalové juniorky si na MS o titul nezahrají

Uppsala

České florbalové juniorky prohrály v semifinále mistrovství světa v Uppsale s Finskem 2:5 a budou hrát v neděli od 12:30 o bronz se Švýcarskem, které podlehlo domácímu Švédsku 5:9. V dresu Finska si připsala hattrick Suvi Hämäläinenová.

Článek

Svěřenkyním trenéra Tomáš Martiníka po páteční historické výhře nad Švédskem útok na premiérovou účast ve finále nevyšel. Na devátém šampionátu budou bojovat o čtvrtý bronz. Třetí skončily v letech 2010 v Olomouci, o čtyři roky později v polském Zbaszynu a na minulém MS před třemi lety v St. Gallenu.

Finky poprvé udeřily ve 4. minutě po střele Alisy Kettunenové a ještě v první třetině zvýšila Hämäläinenová. Po 11 sekundách druhé třetiny překvapila brankářku Juulii Katajaovou střelou z vlastní poloviny hřiště Vanessa Rebecca Keprtová, ale v úvodu závěrečného dějství odpověděla Hämäläinenová.

V 52. minutě se během 20 sekund prosadily opět Kettunenová a Hämäläinenová a bylo to už 5:1. Výsledek zkorigovala 88 sekund před koncem z trestného střílení Michaela Kubečková.

"Stejně jako proti Švédsku jsme do toho nevstoupily úplně ideálně. Dostaly jsme dva góly, které ani nevím, jak padly. Do druhé třetiny se nám pak šlo hůř. Sice jsme dokázaly skórovat, ale i tak dnešní výkon prostě nestačil. Když Finky vedly, tak držely balónek na svojí půlce. Když jsme se na ně snažily zatlačit, tak náš jednoduše přehrály," řekla útočnice Kubečková webu Českého florbalu.

Kubečková, která stejně jako kapitánka Lucie Želízková má bronz ze St. Gallenu, stále doufá v další cenný kov. "Nebude to jednoduché, budeme se na to muset snažit zapomenout a poučit se z těch chyb, které jsme dneska udělaly. O to lepší výkon podáme, abychom aspoň nějakou medaili domů přivezly. Bude to hrozně těžké, protože už to, že jsme nepostoupily do finále, je velké zklamání. Takže i kdybychom zítra vyhrály, tak to nemůžeme brát úplně jako úspěch," dodala Kubečková

Mistrovství světa juniorek ve florbalu v Uppsale (Švédsko):
Semifinále:
Česko - Finsko 2:5 (0:2, 1:0, 1:3)
Branky: 21. Keprtová, 59. Kubečková z trestného střílení - 15., 42. a 52. Hämäläinenová, 4. a 52. Kettunenová.
Švédsko -Švýcarsko 9:5 (2:1, 5:1, 2:3).
O 7. místo:
Rusko - Slovensko 2:3 (1:1, 0:1, 1:1).
19:30, o 5. místo: Polsko - Lotyšsko.

Reklama