Hlavní obsah

ČR - Švédsko 6:5Historický úspěch! Čeští florbalisté vůbec poprvé porazili Švédy

Praha

Čeští florbalisté slaví premiérové vítězství nad Švédskem. Historický výsledek se zrodil v úvodním hracím dnu turnaje Euro Floorball Tour v České Lípě, kde domácí reprezentace porazila úřadující mistry světa 6:5. Dvěma góly se na tom podílel Jiří Curney.

Článek

Češi v zápase dvakrát prohrávali, poprvé už ve třetí minutě a po vyrovnání Sladkého pak po slepených gólech na začátku druhé třetiny dokonce 1:3. Ale Ondruškovi s Curneym se vzápětí také během necelé půlminuty podařil dvojitý zásah a po téměř půlhodinovém přerušení, které zavinila voda kapající ze stropu, Curney poslal domácí poprvé do vedení.

V polovině poslední části ještě víc přiblížil Čechy k překvapení Veltšmíd a na snížení Seveřanů bleskově odpověděl Jendrišák. Na obrat se už Švédové nezmohli, o poslední korekci skóre se ale postaral nejlepší hráč světa Rasmus Enström.

Euro Floorball Tour mužů v České Lípě:
ČR - Švédsko 6:5 (1:1, 3:2, 2:2)
Branky: 9. Sladký, 24. Ondrušek (Mikeš), 25. Curney (Natov), 34. Curney (Natov), 50. Veltšmíd (Suchánek), 55. Jendrišák (Curney) - 3. Olsson, 21. Rosén (Malmström), 21. Fransson (Svahn), 54. Kanebjörk, 59. Enström (Samuelsson). Rozhodčí: Bienkowski, Chomnicki (oba Pol.). Bez vyloučení. Diváci: 718.
Finsko - Švýcarsko 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).

Reklama

Související témata: