Hlavní obsah

Česko - Švédsko 7:6 PPFlorbaloví junioři vyhráli na MS nad Švédy a mají bronz

Čeští florbaloví junioři zvítězili v boji o 3. místo na mistrovství světa v Helsingborgu nad domácím Švédskem 7:6 v prodloužení a potřetí v historii dosáhli na medaili. V čase 64:32 rozhodl v přesilové hře svou druhou trefou v utkání Marek Beneš, hattrick zaznamenal David Šimek. Titul získali potřetí v historii Finové, kteří rozdrtili ve finále Švýcarsko 13:3.

Foto: Sport.cz

Radost českých florbalistů po zisku bronzu na juniorském mistrovství světa.

Článek

Po třech čtvrtých místech za sebou tentokrát svěřenci trenéra Luďka Beneše ukončili osmileté čekání na cenný kov. Ve sbírce zatím měli čeští junioři stříbro z roku 2007 ze Švýcarska a bronz z roku 2003 z Prahy. Naopak pětinásobní mistři světa Švédové, kteří na osmém šampionátu poprvé chyběli ve finále, jsou premiérově i bez medaile.

V zápase plném zvratů český tým čtyřikrát prohrával o gól. V 57. minutě ale Šimek dovršeným hattrickem vyrovnal na 6:6 a vynutil prodloužení. V něm při trestu Joela Ingessona po přihrávce Ondřeje Vítovce rozhodl syn hlavního kouče Beneš.

"Je to fakt neskutečné. V téhle kategorii jsme je porazili poprvé v historii a ještě k tomu v boji o 3. místo, kdy jsme tu medaili opravdu hrozně moc chtěli. Je to také taková satisfakce za to prohrané semifinále a je to super pocit," řekl Marek Beneš oficiální stránkám České florbalové unie.

"Je to neuvěřitelný pocit porazit Švédy a ještě k tomu na jejich domácím mistrovství. My jsme si na ně fakt věřili. Bylo vidět, že nejsou tak bezkonkurenční, a my hráli vážně výborně," doplnil útočník Jakub Kordoš.

MS juniorů ve florbalu Helsingborgu (Švédsko):
O 3. místo:
Švédsko - Česko 6:7 v prodl. (2:2, 2:3, 2:1 - 0:1)
Branky: 5. Svensson, 7. Claesson, 23. Estrella Näslund, 24. Malmgren, 47. Karlsson, 48. Birging - 15., 40. a 57. D. Šimek, 39. a 65. Beneš, 14. Kieler, 24. Komárek.
13:45 finále: Finsko - Švýcarsko.

Reklama

Související témata: