Hlavní obsah

Chorály i světlice. Historickou florbalovou premiéru ale ukončilo zranění a liják

Praha

Po horkých týdnech v sobotu ráno skrápěly Prahu provazce deště a organizátoři historicky prvního ligového florbalového utkání pod otevřeným nebem se pomalu loučili se svým dlouho chystaným snem. Nakonec se ale na Štvanici přece jen hrálo, byť ne do úplného konce.

Foto: Český florbal

Jak na fotbalovém stadiónu se mohli cítit florbalisté Bohemians a Chodova při startu nové sezóny.

Článek
Fotogalerie

Tři roky uběhly od první myšlenky po realizaci projektu na tenisovém centrkurtu s bohatou historií, ale chátrající současností. „Hodně věcí tu bylo nefunkčních, na to padla značná část rozpočtu,“ přiznával prezident pořádající FbŠ Bohemians Martin Musil, jenž v rámci oslav 20 let klubu pozval k zápasům pod otevřeným nebem muže a ženy Chodova.

Musil se svými spolupracovníky nechal akci pojistit a už jen s obavami hleděl k nebi. „Místo fotek dětí jsme si v mobilech ukazovali mapy radarů. Zkoumali jsme různé modely, komunikovali s meteorology,“ líčil.

Proto nakonec pořadatelé posunuli začátky zápasů na dřívější čas a duel žen se odehrál bez přerušení a s dramatickým vyvrcholením v prodloužení. „Bály jsme se deště, celý týden jsme sledovaly předpovědi, ale nakonec to byl bomba zážitek, který ve mně dlouho zůstane,“ rozplývala se Monika Slavíková, která v prodloužení rozhodla o výhře Bohemians 7:6.

S kotlem Bohemians

Pak nad Štvanicí začalo pršet, mužské týmy se opatrně rozcvičovaly a čekaly, zda se plochu povede vysušit. Po 16. hodině se začalo hrát a v nezvyklé florbalové kulise. Utkání dala přednost před fotbalovou ligou část kotle Bohemians, a tak se hráči dočkali i chorálů a světlic.

Florbalová show se zhruba 1700 fanoušky v hledišti ale skončila po 38 minutách hry. Po jednom ze soubojů utrpěl zranění hlavy chodovský Miloš Tyl a než ho lékaři ošetřili, spustil se houstnoucí déšť, který pokračovaní za stavu 5:2 pro Chodov znemožnil. Zřejmě se tak bude hrát znovu od nuly už v hale.

„Předpovědi jsme znali, ale chápu, že se to muselo zkusit. Pro florbal to byla dobrá reklama, ani jsem nevnímal, že by hra byla výrazně jiná než v hale. Možná gólmani hůř viděli, protože toho moc nechytli,“ přemítal autor hattricku Patrik Dóža.

Jeho spoluhráč Tyl podle facebookových stránek Chodova strávil noc na pozorování v nemocnici, ale vyšetření vážnější poranění hlavy neukázala.

Reklama