Hlavní obsah

Desítky hodin trávila ve vlaku kvůli jedinému cíli. Ten ale málem zhatil úraz

Bystřice nad Pernštějnem

Ve vlaku si zřídila svůj druhý domov. Florbalistka Hana Koníčková se kvůli co nejlepší přípravě na světový šampionát rozhodla podstoupit nabitý rok se studiem v Praze, prací v Liberci a zápasy v Ostravě. A pak jí málem účast na turnaji zhatilo vážné zranění kolene.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Koleno Hany Koníčkové na mistrovství světa zpevňuje i ortéza.

Článek

Pětadvacetiletá Koníčková patří ke stabilním reprezentantkám, na mistrovství světa si zahrála poprvé už v sedmnácti. S týmem Lappeeranty získala finský titul, pak se vrátila do Liberce, jenže cítila, že v týmu ze středu tabulky by herně nerostla. A zamířila do Vítkovic. „Kvůli mistrovství světa. Abych měla herní kvalitu i v zápasech,“ vysvětluje.

Seminárky psala v kupé

K tomu studuje magisterský obor na pražské FTVS a učí na zkrácený úvazek na základní škole v libereckém Vesci. „Ještě jsem trénovala s muži v České Lípě, takže jsem ve čtvrtek po práci nebo v pátek po tréninku jela do Ostravy a v sobotu nebo v neděli zpátky,“ líčí Koníčková.

„Dalo se to zvládat, i když cestování je samozřejmě náročné, zvlášť když vzniknou nějaké komplikace. Ale osvědčilo se mi, že ve vlaku jsem udělala jednu seminárku za cestu tam, druhou zpátky a měla jsem do školy hotovo,“ usmívá se.

Nejtěžší měsíc

Jenže veškeré úsilí mohlo přijít vniveč. Měsíc před bratislavským šampionátem si při souboji se švýcarskou hráčkou poranila koleno a diagnóza byla nelítostná: přetržený zadní křížový vaz. Koníčkové začal boj s časem, terapie se střídala s vyšetřeními, posilovala svaly okolo kolene, do kterého dostávala injekce plazmy… „Nejtěžší měsíc mé kariéry,“ věděla.

Zápasy ve skupině tak měly sloužit jako test kolene Koníčkové a reprezentační obránkyně je zvládla bez viditelnějších problémů. Český tým tak na ni bude moct spoléhat i ve středečním čtvrtfinále (od 19.00, ČT Sport) proti Polsku.

Chybět naopak bude útočné eso Denisa Ratajová, která by s nataženým svalem mohla být k dispozici zřejmě až na případný medailový zápas v sobotu.

Reklama