Hlavní obsah

Florbalové Superfinále poprvé v Ostravě. Čekali jsme dlouho a chceme titul zpátky, zní z Vítkovic

Ostrava

Po šesti letech, kdy se florbalové Superfinále konalo výhradně na pražské půdě, se vrchol domácích soutěží mužů a žen poprvé uskuteční mimo hlavní město. V pořadí sedmé Superfinále bude v sobotu hostit Ostrava. Atraktivitu sobotního dvojzápasu umocňuje fakt, že si o mistrovský titul si zahrají jak muži, tak ženy Vítkovic. Jejich soupeři budou v mužích Mladá Boleslav a v ženách Chodov.

Foto: Sport.cz

Florbalisté Mladé Boleslavi budou v Superfinále bojovat o titul.

Článek

„Čekali jsme na to dlouho. O to více se těšíme. Budeme hrát doma, před našimi fanoušky a budeme chtít titul urvat stůj co stůj. Do Prahy jsme to měli vždycky daleko, obzvláště ti ze Slovenska," uvedla slovenská kapitánka Vítkovic Katarína Klapitová. „A co je nejlepší, že můžeme spát ve vlastní posteli," dodala usměvavá florbalistka.

Loňský titul nikdo neobhajuje

Zájem o letošní Superfinále je obrovský. „Velká část vstupenek se prodala už půl roku dopředu. Pět tisíc vstupenek zmizelo na začátku play off a další velká část se prodala poté, co bylo jasné, že se do Superfinále dostaly oba vítkovické celky. Ve čtvrtek dopoledne zbývalo v prodeji 918 lístků," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

„Moc se na tu atmosféru těším. Ostravští fandové umí fandit celý zápas a ono pak není jasné, komu fandí," řekl kapitán florbalistů Mladé Boleslavi Petr Novotný. Ten si v ostravské aréně zahrál už před deseti lety, kdy Ostrava hostila florbalové mistrovství světa. „Pamatuji si, že když jsme tehdy nastupovali do úvodního utkání šampionátu proti Rusku, tak jsem dvacet minut nevěděl, co hraju za sport. Snad jsem dospěl a nebude se to v sobotu opakovat," smál se.

Loňský titul nebude v Ostravě nikdo obhajovat. Jak ženy Jižního Města, tak muži Chodova letos vypadli v semifinále. „Tahle situace nastala podruhé v historii Superfinále," uvedl ředitel ligových soutěží Zdeněk Mlčoušek a dodal i jiné zajímavosti: „Pokud Vítkovice vyhrají obě finále, podaří se jim to podruhé v historii. Poprvé to dokázaly v roce 2014. Nicméně vítkovičtí muži i ženy v této sezóně ovládly pohár, což se v kombinaci s mistrovským titulem v obou kategoriích ještě žádnému klubu nepodařilo,"dodal.

Program sobotního florbalového Superfinále zahájí v Ostravar Aréně ve 14 hodin ženy. Souboj Vítkovic a Chodova o titul uvidí fandové znovu po dvou letech. Od 17 hodin se pak proti sobě v Superfinále premiérově postaví muži Mladé Boleslavi a Vítkovic.

Reklama

Související témata: