Hlavní obsah

Prskavec řádí, v Augsburgu skončil druhý. Kanoistka Fišerová devátá

Augsburg
Aktualizováno

Kajakář Jiří Prskavec získal stříbro v Augsburgu a v sezoně Světového poháru vybojoval druhou medaili. Nestačil jen na Slovince Petera Kauzera. Kanoistka Tereza Fišerová druhou medaili v letošním Světovém poháru ve vodním slalomu nepřidala, když dojela devátá.

Foto: Martin Hladík, kanoe.cz

Jiří Prskavec se v Augsburgu dočkal i cenné pochvaly od svého tatínka a zároveň trenéra.

Článek

Před týdnem v Krakově dojel pětadvacetiletý majitel olympijského bronzu třetí. I tehdy byl Kauzer rychlejší stejně jako vítěz z her v Riu de Janeiro Brit Joseph Clarke. Ten dnes v Německu obsadil čtvrté místo ještě za domácím Hannesem Aignerem, i když předvedl čistou jízdu.

V každém letošním závodu si zatím rodák z Mělníka vždy o příčku polepšil a v hodnocení Světového poháru je za Clarkem druhý. Dělí je pět bodů. "Věřím, že se to bude ještě zlepšovat. Čtvrtý Světový pohár je v Tacenu, tak tam u něj doma Peter Kauzer dostane," řekl s úsměvem Prskavec.

Blízko k tomu měl i dnes, nebýt dotyku v samém závěru. "Mám to tady rád, jelo se mi dobře. Mrzí mě snad jen to, že jsem to zase na poslední brance šťouchnul a ztratil jsem tam ten rozhodující čas. Ale i tak si myslím, že jsem to jel dobře a jsem hodně spokojený," dodal Prskavec.

Zbývající tři čeští kajakáři Ondřej Tunka, Vít Přindiš a Luboš Hilgert ze semifinále nepostoupili. Úřadující vicemistr světa a obhájce celkového vítězství Přindiš chyběl v elitní desítce poprvé v sezoně.

"Cítil jsem se od začátku hrozně špatně. Moc jsem se nevyspal, měl jsem žaludeční potíže. Nejelo mi to, bohužel mi to dneska neklouzlo nikde," řekl Přindiš v rozhovoru pro Českou televizi. Se dvěma "šťouchy" skončil v semifinále až čtyřiadvacátý. Tunka si zapsal 17. místo, Hilgert osmnácté.

Ve finále tak dnes české barvy hájila už jen kanoistka Tereza Fišerová a s eskymáckým obratem obsadila deváté místo. Roli suverénní jedničky v divoké vodě potvrdila Australanka Jessica Foxová a do třetice si v pohárové sezoně připsala double, protože konkurenci drtí i mezi kajakářkami.

Dvacetiletá vicemistryně světa Fišerová do seriálu SP vstoupila stříbrem v Liptovském Mikuláši, kde nestačila jen na Foxovou. V Krakově před týdnem byla jedenáctá.

SP ve vodním slalomu v Augsburgu (Německo):
Muži - K1:
1. Kauzer (Slovin.) 94,86 (2 trest. sekundy)
2. Prskavec (ČR) -0,24 (2)
3. Aigner (Něm.) -0,93 (0)
...v semifinále
17. Tunka
18. Hilgert
24. Přindiš (všichni ČR)
Pořadí SP (po 3 z 5 závodů):
1. Clarke 154
2. Prskavec 149
3. Popiela (Pol.) 131
...9. Přindiš 102
17. Hilgert 74
19. Tunka 73
Ženy - C1:
1. Foxová (Austr.) 111,15 (2)
2. Franklinová (Brit.) -4,50 (0)
3. Satilaová (Braz.) -4,64 (2)
...9. Fišerová -72,63 (58)
v semifinále
30. Havlíčková (obě ČR)
Pořadí SP (po 3 z 5 závodů):
1. Foxová 180
2. Satilaová 134
3. Franklinová 133
...6. Fišerová 123
36. Matulková 25
40. Havlíčková 18,
41. Satková (všechny ČR) 17

Reklama