Hlavní obsah

Lions postoupili na pražský svátek parkuru z devátého místa

Jezdecký tým Prague Lions obsadil v konečném hodnocení parkurové soutěže Global Champions League deváté místo. V závěrečném dílu seriálu v Dauhá, kde v jeho barvách startovali Švéd Peder Fredricson a Belgičan Niels Bruynseels, stačilo i dvanácté místo k posunu o jednu pozici v konečné klasifikaci. Účast v prosincovém finálovém play off, které bude hostit pražská O2 arena, měli Lions jistou již dříve.

Foto: Sport.cz

Přední česká parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Článek

Po 15 závodech si účast přímo v semifinále zajistili pětinásobní vítězové London Knights a s nimi další tři nejúspěšnější celky Valkenswaard United, Miami Celtics a Rome Gladiators. Dalších dvanáct týmů včetně Lions, za které startují také Aleš Opatrný, Anna Kellnerová a Nizozemec Gerco Schröder, absolvuje v Praze čtvrtfinále.

V Praze se představí také šestnáct účastníků individuální Champions Global Tour. Postup si vybojovali vítězové každého dílu, případně jezdci na dalších místech, pokud triumfovali už kvalifikovaní závodníci. Díky vítězství v Cannes si start zajistil i člen Lions Fredricson, který v závěrečném klání v Dauhá obsadil druhé místo za Britem Benem Maherem.

Global Champions Prague PlayOffs 2018 se uskuteční v Praze od 13. do 16. prosince.

Reklama

Související témata: