Hlavní obsah

Velký sen boxera Pály: světová desítka

Marek BurkertPrávo

Ve čtvrtek večer potvrdil dvaadvacetiletý boxer Ondřej Pála pozici domácí jedničky v nejprestižnější těžké váze. V pátém kole duelu o pás České profesionální unie svého soupeře Tomáše Mrázka poslal k zemi a oslavil čtrnáctou výhru v profiringu. Ambice pražského rodáka a velkého obdivovatele Mika Tysona však sahají mnohem dál.

Článek

"Jsem dost mladý na to, abych na sobě ještě zapracoval. V těžké váze dosahují boxeři vrcholu až dlouho po třicítce," věří si Pála. "Ondra má velice dobrý pohyb, dynamiku. Naším společným snem je proniknout do světové desítky," řekl Pálův promotér a šéf Médea Teamu Jaromír Soukup. Zatím však české jedničce patří 73. příčka v evropském žebříčku.

V pražském hotelu Pyramida se Soukupův svěřenec mohl opřít o masivní podporu fanoušků. Ze zhruba tisícovky diváků měl drtivou většinu na své straně a duel si do sytosti užíval. "Byla tu spousta kamarádů, táta, ségra. Jen máma seděla v taxíku před hotelem a čekala, až zápas skončí, protože se na to nemůže dívat," usmíval se Pála, který občas trénuje ve věhlasné německé stáji Universum.

V profiringu působí necelé dva roky, ale už má za sebou i velké zápasy. S Rusem Denisem Bojcovem se v Německu utkal o mezinárodní titul organizace WBC do 23 let. "Bohužel to ukončil doktor, když mi prasklo obočí," lituje jedné ze dvou porážek kariéry. V Mannheimu pak dokonce boxoval před zápasem Vladimira Klička a Chrise Byrda. Když mu vydrží nadšení, třeba se jednou stane hlavní hvězdou podobného večera.

Reklama