Hlavní obsah

Krasobruslařský navrátilec Takahaši odmítl nominaci na MS

Tokio

Daisuke Takahaši, který se loni po čtyřech letech vrátil k vrcholovému krasobruslení, si druhým místem na japonském šampionátu vysloužil nominaci na mistrovství světa. Světový šampion z roku 2010 a bronzový olympijský medailista z Vancouveru ji ale odmítl. Dal přednost mladším krajanům.

Foto: Profimedia.cz

Daisuke Takahaši, který se loni po čtyřech letech vrátil k vrcholovému krasobruslení, odmítl nominaci na mistrovství světa. Dal přednost mladším krajanům.

Článek

Dvaatřicetiletý Takahaši loni na podzim závodil poprvé od chvíle, kdy na podzim 2014 ohlásil konec kariéry kvůli ztrátě motivace po olympijských hrách v Soči. Kvalifikoval se na národní šampionát, kde při absenci zraněného dvojnásobného olympijského šampiona Juzurua Hanjua skončil druhý hned za favorizovaným Šomou Unem.

Svaz ho nominoval na březnové mistrovství světa v japonské Saitamě, ale Takahaši pozvánku odmítl. "Nedokázal jsem připravit svou psychiku na to, abych byl schopen bojovat se světem, a neměl bych jet, pokud nejsem dostatečně připravený. Cítím, že potřeba mladých krasobruslařů získávat zkušenosti je pro rozvoj krasobruslení v Japonsku důležitější. Proto jsem odmítl," vysvětlil.

V týmu pro mistrovství světa nechybí olympijský šampion ze Soči a Pchjongčchangu Hanju, který na národním šampionátu nezávodil kvůli zranění kotníku z listopadového závodu Grand Prix v Rusku.

Reklama