Hlavní obsah

Amerikou hýbe rozhodcovský zářez. Uznali, že to podělali, běsnil kouč

Praha

Parádní bitvy, které rozhodla až prodloužení, přinesla konferenční finále ligy amerického fotbalu NFL. Do Superbowlu, jenž se hraje 4. února, prošly týmy Los Angeles Rams přes New Orleans Saints (26:23) a New England Patriots přes Kansas City Chiefs (37:31). Jenže krásné akce zastínil verdikt rozhodčích, který zřejmě sebral postup do finále Saints.

Foto: Chuck Cook-USA TODAY Sports, Reuters

Obránce Los Angeles Rams Nickell Robey-Coleman (v bílém) takto přejel wide receivera New Orleans Saints Tommylee Lewise. Podle rozhodčích čistý zákrok.

Článek

V New Orleans měli domácí většinu zápasu navrch i díky extrémně hlučným fanouškům, kteří při akcích soupeře takřka znemožňovali komunikaci mezi hráči Rams.

Za stavu 20:20 necelé dvě minuty před koncem se domácí receiver Tommylee Lewis chystal zachytit pas od hvězdného quarterbacka Drew Breese, který by znamenal zisk prvního downu a velkou šanci pro New Orleans dovést zápas k vítězství.

Jenže obránce hostů Nickell Robey-Coleman do Lewise před zachycením vletěl a srazil ho na zem. Fanoušci i hráči hledali v rukou sudích žlutou vlajku značící faul. Jenže marně! Rams v závěru zápas dvěma přesnými kopy otočili.

„Nikdy jsem neviděl jasnější faul. Už mi volali z vedení NFL. Uznali, že to podělali,“ vykládal pořádně nasupený kouč Saints Sean Payton. Ostatně i Robey-Coleman po zhlédnutí opakovných záběrů uznal, že se jednalo o faul. Zápasy sice sledují desítky kamer, ale tzv. pass interference nepatří mezi zákroky, které by rozhodčí u videa přezkoumávali.

Reklama