Hlavní obsah

Papadakisová a Cizeron útočí na 5. titul na ME v tancích na ledě

Minsk

Taneční pár Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron na krasobruslařském šampionátu v Minsku zatím potvrzuje, že na evropském ledě v posledních letech nemá konkurenci. Favorizovaní Francouzi vykročili k pátému evropskému titulu za sebou. V dnešním rytmickém tanci si vybudovali náskok přibližně 3,5 bodu před Rusy Alexandrou Stěpanovovou a Ivanem Bukinem.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Taneční pár Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron na krasobruslařském šampionátu v Minsku zatím potvrzuje, že na evropském ledě v posledních letech nemá konkurenci.

Článek

Stříbrní olympijští medailisté z loňského roku letos jeli teprve třetí závod. Kvůli partnerovu zranění zad na podzim vynechali jeden ze dvou startů v Grand Prix a pak už absolvovali jen domácí šampionát. Na jistotě jim to ale nic neubralo. V rytmickém tanci, postaveném kolem povinného tanga, získali nejvyšší známku za techniku i za programové komponenty a se ziskem 84,79 bodu se pevně usadili v čele soutěže.

Přes osmdesátibodovou hranici se dnes dostali už jen obhájci bronzu Stěpanovová s Bukinem, kteří ji překonali o 1,37 bodu. K první velké medaili mají blízko zkušení Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri, kteří jsou se 79,05 bodu třetí.

Pomohlo jim selhání druhého páru z finále Grand Prix Victorie Sinicinové a Nikity Kacalapova. Tito Rusové nabrali téměř devítibodovou ztrátu na medaili kvůli minele při twizzlech. Partner upadl a vzápětí vedle něj skončila s rukama na ledě i partnerka. Před sobotními volnými tanci jsou tak až pátí.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Minsku:
Taneční páry - po rytmickém tanci:
1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 84,79 bodu
2. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 81,37
3. Guignardová, Fabbri (It.) 79,05
4. Kaliszeková, Spodyrjev (Pol.) 72,87
5. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 70,24
6. Smartová, Díaz (Šp.) 70,02
16:00 ženy - volné jízdy

Reklama