Hlavní obsah

Napraví Angličané debakl? Ragbyová smetánka jde do bitvy

Praha

Dva roky vládl, loni však hrdý Albion utrpěl potupný debakl. Ragbisté Anglie obsadili v tabulce prestižní soutěže Six Nations až předposlední místo. Letošní ročník tradičního Mistrovství šesti národů, který startuje večerním duelem Francie - Wales, se tak ponese v duchu jejich snahy o rehabilitaci. Triumf obhajuje Irsko. Reprezentanti zeleného ostrova loni navíc teprve potřetí ve své historii získali Grand Slam, za který se považuje vítězství bez ztráty jediného bodu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kapitáni šesti týmů, které se poperou o trofej v Six Nations - zleva Greig Laidlaw (Skotsko), Sergio Parisse (Itálie), Rory Best (Irsko), Alun Wyn Jones (Wales), Owen Farrell (Anglie) a Guilhem Guirado (Francie).

Článek

Ragbyová smetánka jde do populární bitvy. Týmy Anglie, Francie, Irska, Itálie, Skotska a Walesu se utkají o titul neoficiálního mistra Evropy.

Six Nations má letos punc velké zkoušky, vždyť na podzim se bude hrát v Japonsku dlouho očekávané mistrovství světa v ragby.

Angličané každopádně chtějí titul zpátky. Obhajující Irsko je z evropských týmů ve světovém žebříčku nejvýše, na druhé pozici. Anglie je zase se šesti triumfy nejúspěšnějším týmem turnaje od roku 2000. Pokud zvítězí Francie, tak své anglické rivaly v počtu titulů dorovná.

Těšit se mohou i čeští příznivci ragby. Turnaj odvysílají stanice Nova Sport1 a Nova Sport2.

Reklama

Související témata: