Hlavní obsah

Poohlíží se legendární Bolt po dalším angažmá? Podívejte se, jak vyrovnal rekord amerického fotbalu

Atlanta/Praha

I když už Usain Bolt pověsil tretry na hřebík, běhá stále hodně rychle. Dvaatřicetiletý světový rekordman v běhu na sto metrů si před začátkem Super Bowlu vyzkoušel trať, kterou musí absolvovat hráči amerického fotbalu před draftem. Osminásobný olympijský vítěz uběhl čtyřicet yardů za 4,22 s a vyrovnal rekord NFL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jamajský sprinter Usain Bolt.

Článek

Kariéru atleta už ukončil. Kariéra fotbalisty nevyšla úplně podle jeho představ. Pošilhává Usain Bolt snad po dalším sportu? Klidně by mohl, protože to, co předvedl před začátkem Super Bowlu, vzalo všem přítomným dech. Světový rekordman v běhu na sto i dvě stě metrů přijal výzvu v rámci propagační akce Pumy a předvedl své umění na trati dlouhé čtyřicet yardů (přibližně 36,6 m).

Tuto disciplínu musí absolvovat všichni hráči amerického fotbalu před skauty profesionálních týmů. I když Usain Bolt už rok a půl netrénuje, rozhodně by se mezi těmito mladíky neztratil. Když si totiž famózní Jamajčan obul tenisky a rozběhl se v teplákách, nestačili se diváci jeho rychlosti divit.

Časomíra se zastavila na čase 4,22 sekundy, což je vyrovnání rekordu Johna Rosse z roku 2017. Fanoušci jen kroutili hlavami a dvaatřicetiletému Boltovi bouřlivě aplaudovali. Bývalý sprinter prokázal, že je stále rychlý. Avšak nabídky od týmů amerického fotbalu přijímat nehodlá.

Poté, co se nedohodl na smlouvě v australském fotbalovém týmu Central Coast Mariners, a další nabídky ho neoslnily, se Usain Bolt rozhodl pověsit na hřebík i kopačky. O kariéře sportovce už mluvit nechce. Podle svých slov bude nyní dělat spoustu jiných věcí. "Budu se věnovat různým obchodním záležitostem,“ naznačil před časem své úmysly legendární sprinter.

Reklama