Hlavní obsah

Roznožka na stupních nebyla jen tak pro nic za nic, vysvětlila rozsekaná Sáblíková

Jen gesto spontánní radosti? Kdepak, Martina Sáblíková výskokem na stupních po druhém zlatu z MS v Inzellu na 5000 metrů stylově naznačila, jaká je vlastně realita. „Co znamená roznožka a roztažené prsty? Přece 10. titul z MS na 5 km,“ napsala na Facebook česká hrdinka světového šampionátu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Další zlato! Martina Sáblíková vybojovala na MS v Německu podesáté první místo na trati 5000 metrů a dosáhla celkově na devatenáctý světový primát v kariéře.

Článek

V Německu zažila dva velkolepé závody, po přece jen méně očekávaném zlatu na trojce přišel titul na pětce.

Výskokem a roznožkou na stupních pak dostala tělo do podoby římské desítky. A roztažené prsty také signalizovaly, kolik už získala titulů na své silnější trati v řadě.

Kromě toho už popáté na jednom šampionátu ovládla obě nejdelší tratě. Společně s vícebojem rozšířila svoji sbírku titulů na devatenáct, čímž se v absolutním pořadí vyrovnala rekordmance Gundě Niemannové-Stirnemannové z Německa.

„Úspěchy Martiny Sáblíkové jsou stejné jako její sport. Je to pořád dokola...," objevilo se svérázné blahopřání na jedné internetové stránce. „Úplně mě to rozsekalo," dodala rozverně jednatřicetiletá hvězda.

Reklama

Související témata: