Hlavní obsah

Basketbalista vlétl do publika. Tvrdě to schytal televizní komentátor

New York/Praha

Tohle musel těžce rozdýchávat! Utkání NBA v New Yorku nabídlo kromě několika parádních smečí i netradiční vsuvku. Centr Philadelphie 76ers Joel Embiid chtěl zachránit míč pro svůj tým a nebezpečně naskočil do publika v Madison Square Garden. Basketbalista se sice dokázal vyhnout známé herečce, televizní komentátor si ale díky jeho skoku musel připadat jako profesionální wrestler, který právě schytal tvrdou nakládačku.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Basketbalista Philadelphie 76ers Joel Embiid skáče do publika Madison Square Garden během utkání s New Yorkem Knicks.

Článek

Probíhala třetí čtvrtina utkání mezi 76ers a New Yorkem Knicks. 213 cm vysoký centr Embiid se rozhodl nevzdat souboj o balon, který mířil do autu. V cestě mu v tu chvíli stála osmačtyřicetiletá herečka, držitelka ocenění Emmy, Regina King. Kamerunský basketbalista ji gentlemansky přeskočil, ale přelétl přitom i komentátorský stůl.

Hráč vážící přes 110 kilogramů dopadl tvrdě mezi novináře a nejhůře to odnesl statistik televizní sítě MSG Networks Dave Fried.

Embiid se bezprostředně po incidentu Friedovi omluvil a objal ho. Později v rozhovoru pro televizní stanici ještě zpytoval svědomí. „Neměl jsem to udělat, byl to zápas základní části a vedli jsme o 15 bodů," vrátil se ke kurióznímu momentu.

„Děkuji Bohu a Embiidovi za jeho skvělou fyzickou zdatnost," vyjádřila se na Twitteru i herečka Regina King, která už během své kariéry získala jednu nominaci na Oscara.

Embiid si v utkání připsal 26 bodů a 14 doskoků. Philadelphia porazila New York 126:111.

Reklama