Hlavní obsah

Bitka na dostizích! V Anglii se do sebe pustilo 50 rváčů přímo u cílové rovinky

Newton-le-Willows/Praha

Mělo to být úplně pohodové odpoledne. K dostihům přece od nepaměti patří dámy v noblesních šatech, které doplňují pečlivě vybrané elegantní klobouky, a gentlemani s patřičným vychováním. Omyl! Na anglickém závodišti došlo k hromadné rvačce u cílové rovinky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na anglickém závodišti došlo k hromadné bitce. Ilustrační foto.

Článek

Diváci, kteří dorazili na sobotní dostihy Haydock races poblíž Liverpoolu, budou mít násilnou scénu ještě nějakou dobu v paměti. Do bitky na závodišti Haydock Park Racecourse ve městě Newton-le-Willows se zapojilo asi padesát výtržníků.

Nešlo tedy o nějakou drobnou strkanici. Dvě skupiny mužů se do sebe pustily přímo před hlavní tribunou a rány pěstí svištěly vzduchem. Dostihová asociace incident odsoudila.

Jedno z videí na sociálních sítích dokonce zachycuje vyděšenou matku, která s dítětem v náruči kličkuje mezi rozvášněnými chlapíky. Mluvčí závodiště oznámil britským médiím, že podobné chování nehodlá tolerovat.

Video sice zachycuje snahu pořadatelů uklidnit situaci, vzhledem k značné přesile rozvášněných rváčů se jim to ale příliš nedaří. Asociace RCA v roce 2015 spustila celonárodní kampaň, která má návštěvníky motivovat k zodpovědnému pití alkoholu. Tentokrát se ovšem zjevně minula účinkem.

Reklama