Hlavní obsah

Baseballista Trout podepíše rekordní smlouvu na téměř 10 miliard

Miliardový homerunář. Za start na pálce si vydělá víc než milion korun! Baseballista Mike Trout přepíše historické sportovní tabulky. Se svým současným týmem MLB Los Angeles Angels se domluvil na nové smlouvě. Vnější polař si vydělá závratných 9,7 miliardy korun. Kontrakt je na 12 let a vedení klubu novinku oficiálně oznámí v neděli v Anaheimu.

Foto: Rick Scuteri, Reuters

Americký baseballista Mike Trout má na dosah největší smlouvu v historii profesionálního sportu.

Článek

Jeden z nejlepších pálkařů současnosti Mike Trout bude v týmu LA Angels pokračovat dalších 12 roků. Vzhledem k tomu, že baseballistovi je 27 let, s největší pravděpodobností se Andělům upsal do konce své kariéry. Výší kontraktu překonal Trout všechny dosavadní smlouvy. Baseballové prvenství držel Many Machado, který se San Diegem Padres podepsal v zimě pakt na 10 let ve výši 6,8 miliardy.

Podle oficiálních zdrojů nejvyšší americké baseballové soutěže MLB stojí rekordnímu podpisu v cestě už pouze vyřízení potřebných dokumentů. „Vždycky jsem tu chtěl zůstat. S Angels jsem prožil skvělé momenty. Těším se na to, jak budu reprezentovat celou organizaci, své spoluhráče a všechny fanoušky v nadcházejících sezonách," prohlásil vnější polař. Přestože se bude jednat o nejvyšší souhrnnou částku na papíře v historii, nejlépe placeným sportovcem se Trout nestane.

Americké baseballové kluby své největší hvězdy podepisují na delší dobu, než je tomu běžné například u špičkových fotbalistů v evropském prostředí. V přepočtu na měsíční mzdu drží prvenství Lionel Messi následovaný Ronaldem a Lewisem Hamiltonem. Jejich měsíční výplaty jsou o poznání vyšší, než na které dosáhne Američan.

Trout za Angels v MLB odehrál osm sezon. Zdobí ho pálkařský průměr .307 a především 240 homerunů. Sedmkrát si zahrál All Star Game a dvakrát byl zvolený nejlepším baseballistou Americké divize MLB.

Reklama